X

Αηδόνης: «Είμαι ανεξάρτητος… Δεν ανήκω σε καμία κυβερνητική πλειοψηφία»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης απέφυγε να πει εάν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα.

Ant1news

«Είμαι ανεξάρτητος βουλευτής και δεν ανήκω σε καμία κυβερνητική πλειοψηφία». Αυτή ήταν η απάντηση του Χρήστου Αηδόνη σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι στη Βουλή στην ερώτηση εάν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς το πολιτικό ενδιαφέρον στρέφεται στη στάση των ανεξάρτητων βουλευτών.

Ο Χρήστος Αηδόνης που προσδέθηκε στο άρμα του Ανδρέα Λοβέρδου όταν εκείνος προχώρησε στην ίδρυση του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», αλλά δεν τον ακολούθησε στην επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ, απέφυγε να πει τι θα πράξει στην ψηφοφορία και στις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων που επιχειρούσαν να εκμαιεύσουν το «ναι» ή το «όχι», περιορίστηκε να δηλώσει πως κακώς τον προσμετρούν στην κυβερνητική πλειοψηφία, αφού παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής. Συμπλήρωσε ωστόσο, πως επιφυλάσσεται για το τι θα ψηφίσει. 

Σχολιάζοντας την «επιθετική» κίνηση της κυβέρνησης, σημείωσε πως ήταν «έξυπνη πολιτική κίνηση» γιατί βάζει φρένο στα σενάρια πρόωρων εκλογών και τα φαινόμενα διάλυσης στη δημόσια διοίκηση με τα «στοιχήματα» για την ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες να μπλοκάρουν κάθε δραστηριότητα.

Για τον ίδιο εξελίξεις πάντως, θα δρομολογηθούν εάν βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού –για παράδειγμα βουλευτές που πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου- απέχουν από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ή ακόμη και εάν την ίδια ώρα ανεξάρτητοι βουλευτές στηρίξουν την κυβέρνηση.

Ο Χρήστος Αηδόνης θεωρεί λάθος να συγχέεται η ψηφοφορία της ερχόμενης εβδομάδας με την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και εκτίμησε πως οι εξελίξεις από το εξωτερικό μπορεί να αποτρέψουν προσφυγή στις κάλπες με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.