X

Ολοκληρώθηκε ο αγιασμός της Βουλής από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Με την καθιερωμένη τελετή αγιασμού, στην οποία χοροστάτησε ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πραγματοποιήθηκε σήμερα η έναρξη των εργασιών της Γ΄ Συνόδου της ΙΕ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου, της Βουλής των Ελλήνων.

Ant1news

Με την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη της Β΄ Συνόδου της ΙΕ Περιόδου Προεδρευομένης Περιόδου Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου συνόδευσε στην αίθουσα ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Τραγάκης.

Το προεδρείο της Βουλής, ο πρωθυπουργός, τα μέλη της κυβέρνησης και οι βουλευτές υποδέχθηκαν όρθιοι τον αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της ΔΙΣ και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή του αγιασμού.

«Καλή και πολλή εργασία με τη φώτιση και σύνεση του Θεού για έργα ειρηνικά και καρποφόρα» ευχήθηκε ο αρχιεπίσκοπος αμέσως μετά τη λήξη της τελετής και προτού η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Προηγουμένως είχε κατατεθεί η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.