X

Σαμαράς: Θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα

Μετά τον αγιασμό στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς ήπιε καφέ με χαλαρή συζήτηση με βουλευτές, ενώ νωρίτερα κατέθεσε πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ant1news

Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας εμφανίστηκε στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς δίνοντας το πολιτικό στίγμα ενόψει της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που ξεκινά το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

«Θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, για την σταθερότητα, την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας», είπε μπροστά τις τηλεοπτικές κάμερες ο πρωθυπουργός, ενώ νωρίτερα είχε για αρκετή ώρα συνομιλία με βουλευτές της ΝΔ στο καφενείο της Βουλής.

Φοροελαφρύνσεις, ΕΝΦΙΑ και αγροτικά τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης με τον Αντώνη Σαμαρά να εκφράζει την πεποίθηση πως η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή θα πάει καλά. 

Ο καφές που παρήγγειλε χύθηκε όταν έφθασε στο τραπέζι και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολίασε με νόημα: «Όταν χύνεται ο καφές, λέμε πως θα πάρουμε λεφτά, άρα θα πάμε καλά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και θα έχουμε φοροελαφρύνσεις», είπε για να πάρει τη θετική απάντηση του πρωθυπουργού: «Πράγματι θα υπάρξουν». 

«Τα καινούργια εκκαθαριστικά δείχνουν πόσο μικρότερη είναι η επιβάρυνση σε σχέση με πέρυσι», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς όταν του έθεσαν το θέμα των φόρων οι «γαλάζιοι» βουλευτές, ενώ όταν τρεις βουλευτές της ΝΔ, οι κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Δάνης Τζαμτζής και Φωτεινή Αραμπατζή του έθεσαν ένα θέμα για τη συνταξιοδότηση μιας κατηγορίας αγροτών, ο πρωθυπουργός έδειξε ενδιαφέρον, καλώντας εκείνη την ώρα στο τηλέφωνο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Στην παρέα προστέθηκε και η πρώην βουλευτής της ΝΔ η Πόπη Φουντουκίδου που τον ρώτησε: «Τι άλλο μπορεί να μας πάρει μια αριστερή κυβέρνηση κ. πρόεδρε;», χωρίς να πάρει απάντηση. 

Μετά το καφενείο ο Αντώνης Σαμαράς κατευθύνθηκε στο εντευκτήριο της Βουλής, όπου συνάντησε την ανεξάρτητη βουλευτή Χρυσούλα Γιαταγάνα. Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ του είπε με παράπονο: «Δεν μας δώσατε τη χαρά να ανακρίνουμε τον Γιώργο Παπανδρέου με τη μια και μόνη εξεταστική που είχατε υποσχεθεί». Παρενέβη εκείνη την ώρα ο Γιάννης Ιωαννίδης και είπε: «Η Χρυσούλα είναι καθαρόαιμη», κι εκείνη σχολίασε πως δεν είναι με κανέναν.