X

Σύγκρουση Σταμάτη – Δραγασάκη στη Βουλή για τη διαπλοκή

Έντονη αντίδραση Σταμάτη στις ανώνυμες καταγγελίες του Γιάννη Δραγασάκη για ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες που δήθεν μπορούν να παρέμβουν στη λειτουργία της κυβέρνησης. Δείτε LIVE την συζήτηση στη Βουλή!

Ant1news

Φούντωσε ο καυγάς στη Βουλή στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μετά τις ανώνυμες καταγγελίες του Γιάννη Δραγασάκη για ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες που δήθεν μπορούν να παρέμβουν στη λειτουργία της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής χωρίς να πει ονόματα, διατύπωσε βαριές κατηγορίες και συκοφαντίες ότι σήμερα αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας εφοπλιστής ή ένας εκδότης μεγάλος ή μεσαίος ή ένας φίλος του πρωθυπουργού να τηλεφωνήσει στο Μαξίμου και να ακυρώσει ένα νόμο ή ένα πρόστιμο.

Τα όσα είπε ο Γιάννης Δραγασάκης προκάλεσαν την έκρηξη του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη που τον κάλεσε επίμονα να δώσει ονόματα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού περιορίστηκε μονάχα να πει ότι όλα τα ονόματα θα τα αποκαλύψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Να πείτε ονοματεπώνυμα, διατυπώσατε ή μια βαριά κατηγορία ή μια βαριά συκοφαντία», τόνισε ο Δημήτρης Σταμάτης, καλώντας τον Γιάννη Δραγασάκη να αποδείξει αν ισχύει το πρώτο ή το δεύτερο. «Αν υπάρξει επιμονή για ονόματα, ίσως και αυτό να το δούμε. Δεν είμαι έτοιμος. Το  πότε θα το καθορίσω εγώ», συνέχισε ο Γιάννης Δραγασάκης, με τον υπουργό Επικρατείας να εκφράζει την απογοήτευσή του.



«Λασπολογείτε κατά συναδέλφων», επέκρινε τον Γιάννη Δραγασάκη και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας που εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό που βρίσκεται στο Μιλάνο για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε με νόημα: «Τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους, αφού τελειώνει το μνημόνιο 1,5 χρόνο νωρίτερα; Τι θα έχουμε να λέμε;».

Ο υπουργός Υγείας καταλόγισε διγλωσσία στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η μία πολιτική του αναιρεί την άλλη και επεσήμανε πως «όποιοι πιστεύουν ότι στις κάλπες θα κερδίσουν, θα τους πρότεινα υπομονή γιατί οι Έλληνες ξέρουν να ψηφίζουν».

Τακτικισμό χωρίς ουσία, χαρακτήρισε την απόφαση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Γιάννης Δραγασάκης  στην ομιλία του, ζητώντας εκλογές. «Όποιος θέλει ψήφο εμπιστοσύνης, να πάει στο λαό, διαφορετικά η κρίση θα εντείνεται και θα επιτείνεται», είπε.

Από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ διγλωσσία, καθώς επίσης και διαρκή και συντονισμένη «λασπολογία» εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων και ανέφερε πως η προσπάθεια για τη σωρηρία της χώρας δεν ξεκίνησε το 2012, αλλά τέσσερα χρόνια πριν.

«Μετά τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους», είπε, «κάθε κόμμα θα παρουσιάσει το σχέδιο του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αυτά δεν γίνονται άρπα κόλλα, ούτε με εξόδους Μεσολογγίου ή χορούς Ζαλόγγου. Υπάρχει ανάγκη να είμαστε σε σοβαρό διάλογο με δανειστές και εταίρους. Ούτε Βενεζουέλα ούτε πειράματα Λατινικής Αμερικής».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕΣΩ LIVESTREAMING