X

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή

Ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Παρακολουθήστε LIVE τη συνεδρίαση.

Ant1news

Οι αιχμές που άφησε κατά της κυβέρνησης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας εφοπλιστής, ένας εκδότης, μεγάλος ή μικρός ή ένας φίλος του πρωθυπουργού να τηλεφωνήσει στο Μαξίμου για να ακυρωθεί ένας νόμος», ανέβασε στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στους βουλευτές της συγκυβέρνησης από την αναφορά αυτή, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης τον κάλεσε να μιλήσει με ονοματεπώνυμα αν έχει στοιχεία. Αφορμή ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, στην οποία ο κ. Δραγασάκης ορίστηκε εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ανοίγοντας στην Ολομέλεια της Βουλής την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, βάσισε την τοποθέτησή του, στη σύγκριση αφενός της σημερινής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης της χώρας σε σχέση με εκείνην που παρέλαβε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το 2012, και αφετέρου στη σύγκριση των δύο προγραμμάτων παραγωγικής ανασυγκρότησης, ανάμεσα στα οποία καλείται ο ελληνικός λαός να επιλέξει για τη μεταμνημονιακή εποχή.

Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ισχυροποιεί τη διαπραγματευτική της θέση στην προσπάθειά της να καταστεί το χρέος διαχειρίσιμο, ενώ παράλληλα "αποτρέπει σενάρια ανωμαλίας να τινάξουν τα πάντα στον αέρα, την ώρα που είμαστε στην πόρτα που βγάζει τη χώρα μας από την κρίση"  ανέφερε στην ομιλία του ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.

«Αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι προς την κυβέρνηση, είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα, για τις προσπάθειες που έκανε ο ελληνικός λαός» τόνισε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας.

«Καταψηφίζουμε την συγκυβέρνηση. Δεν πρόκειται να της δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης» ξεκαθάρισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στη Βουλή.

«Με την ψήφο μας τους γυρίζουμε την πλάτη και περιφρονούμε όσους επιχειρούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό», τόνισε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο εισηγητής Γιάννης Δημαράς δηλώνοντας ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την κυβέρνηση.  

Την άρνηση του κόμματός του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος των προσωρινά κρατούμενων βουλευτών της Χ.Α. να παραστούν στη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ