X

Υπέρ μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας το Παπανδρεϊκό μπλοκ

Οι Θάνος Μωραΐτης και Νίκος Σηφουνάκης άσκησαν σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση.

Ant1news



«Χτύπησε» το Παπανδρεϊκό μπλοκ στη Βουλή με τους Θάνο Μωραΐτη και Νίκο Σηφουνάκη να τάσσονται υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, κοντά στο πνεύμα όσων πρότεινε ο Σπύρος Λυκούδης.

«Η ανοχή στην κυβέρνηση περνά μέσα από την αλλαγή πολιτικής και μια νέα προγραμματική συμφωνία και μπορεί η εκλογή Προέδρου να καταστεί μια πολιτική αφετηρία σταθερότητας και αλλαγών αν χρειαστεί ακόμα και μέσω νέων κυβερνητικών λύσεων από την παρούσα Βουλή», ήταν τα λόγια του Θάνου Μωραΐτη που εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό, αλλά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Υπέρ της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, τάχθηκε νωρίτερα και ο Νίκος Σηφουνάκης ασκώντας δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής. «Έχουν ευθύνη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων πλειοψηφία και μειοψηφία, όπως είπε και ο κ. Λυκούδης θα υπάρξει μια στιγμή που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κάνει τομές και να υλοποιήσει όσα εξαγγέλλει», ανέφερε.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους επεσήμανε πως τάσσεται υπέρ του σχηματισμού του λεγόμενου και ως «μεγάλου συνασπισμού», ωστόσο, πρόσθεσε κάτι τέτοιο «δεν διαφαίνεται από την παρούσα Βουλή».