X

Περιορισμό στις δαπάνες των κομμάτων ζήτησε ο Κουβέλης

Ενημέρωση και για τα δάνεια των κομμάτων ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ant1news



Να τεθεί περιορισμός στις δαπάνες των κομμάτων, σε διαφορετική περίπτωση θα είναι ανοιχτός ο δρόμος για χρηματισμούς κάτω από το τραπέζι, ζήτησε σε παρέμβαση του στην ολομέλεια της Βουλής που συζητείται το νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα ο Φώτης Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε πως η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν λύνει το πρόβλημα και υποστήριξε πως υπάρχει πρόσδεση μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος με οικονομικά συμφέροντα.

Ζήτησε να πληροφορηθεί «τι συμβαίνει με τα δάνεια των κομμάτων, αν αυτά εξυπηρετούνται ή αν είναι κόκκινα και αναχρηματοδοτούνται από τις ίδιες τις τράπεζες» και υποστήριξε πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον ισοπεδωτικό λόγο ότι ο βουλευτής είναι συνώνυμο του χρηματισμού».

Λίγο νωρίτερα, ο γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ζήτησε να δοθούν οι δανειακές ρυθμίσεις που έχουν κάνει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο. Απαντώντας ο  υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, είπε πως η ΝΔ όποια δάνεια έχει πάρει, τα έχει πάρει με διαφάνεια και τα εξυπηρετεί, όπως και όλα τα άλλα χρέη της.