X

Νέα κόντρα με «καουμπόιδες» και «λάσπες» στη Βουλή

Καβγάς μεταξύ του Αρ. Ντινόπουλου, του Θεοδ. Δρίτσα και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με φόντο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα.

Ant1news

Σε άκρως συγκρουσιακό κλίμα συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το λεγόμενο πολιτικό χρήμα με την αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες Σκουρλέτη και τα δάνεια που έλαβαν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, να χτυπάει κόκκινο.

Ο Ανδρέας Παπαμίκος,γραμματέας της Πολτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε με ανακοίνωσή του το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής σχετικά με φερόμενο δανεισμό της του κόμματός του, αναφέροντας

«Η επιχείρηση λάσπης του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Σειρά πήρε σήμερα το κομματικό τους έντυπο, η Αυγή, που με πρωτοσέλιδο άρθρο της, συκοφαντεί τη Ν.Δ. για δήθεν δάνειο που έλαβε το 2013, ύψους 14,6 εκ. Ευρώ».

Ο ίδιος κάλεσε επικαλέστηκε τις χθεσινές απολογητικές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτση, με τις οποίες στην ουσία "ακυρώνει" τον ισχυρισμό για δανεισμό του κυβερνώντος κόμματος και κάλεσε την ΕΣΗΕ να παρέμβει, αναφέροντας:

«Μπορεί να μην το συνηθίζει αλλά η ΕΣΗΕΑ οφείλει να πάρει επιτέλους θέση για τις συνεχείς αναπόδεικτες αθλιότητες του κομματικού εντύπου του ΣΥΡΙΖΑ!». 

Τόσο ο υπουργός Εσωτερικών όσο και βουλευτές της συμπολίτευσης πέρασαν στην αντεπίθεση με τον Αργ. Ντινόπουλο να χαρακτηρίζει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «σοσιαλιστές του χαβιαριού» και να τον κατηγορεί για «λασπολογία» και «ωμό εκβιασμό» για τις αναφορές του σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επιτέθηκε με ειρωνική διάθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα ότι φοράει το καουμπόικο καπέλο του και πάει στο Τέξας σε συναντήσεις που τις χρηματοδοτούν αμερικάνικες τράπεζες.

«Δεν υπάρχει λασπολογία, αλλά ρεαλιστική περιγραφή», απάντησε ο Θοδωρής Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη. Ισχυρίστηκε δε, ότι η δήλωση του πρωθυπουργού ότι υπάρχουν οι  180 βουλευτές, έπρεπε να είχε προκαλέσει από μόνη της  την εισαγγελική παρέμβαση και έρευνα, καθώς –όπως είπε- υποδηλώνει» σφετερισμό της εξουσίας του Κοινοβουλίου που είναι και αρμόδιο να εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν λίγο νωρίτερα στο επίκεντρο της σφοδρής αντιπαράθεσης με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη να υποστηρίζει πως υπάρχει πρόσδεση μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος με οικονομικά συμφέροντα και ζητά να πληροφορηθεί τι συμβαίνει με τα δάνεια των κομμάτων.

Ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στο νέο δάνειο που έλαβε το 2013 η ΝΔ ενώ από την πλευρά του ο Αργύρης Ντινόπουλος αφού σχολίασε πως ο Φώτης Κουβέλης και ο Νίκος Βούτσης  κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος, είπε πως «η ΝΔ πήρε τα δάνεια ελήφθησαν με διαφάνεια και τα εξυπηρετεί».

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη δίκη της Siemens στην Γερμανία, όπου στελέχη της είχαν ομολογήσει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν πάρει από τα «μαύρα» ταμεία πάνω από 100 εκατομμύρια και είπε πως «είναι ξεφτίλα ότι εδώ και οκτώ μήνες το ΠΑΣΟΚ έχει στα συρτάρια του το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά του κόμματος του και ο νυν πρόεδρος δεν τολμά να τα βγάλει διότι φοβάται ότι θα υπάρξει εσωκομματικό πρόβλημα».

Ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Τριαντάφυλλος  από το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε παλαιότερες αποκαλύψεις του πρώην βουλευτή Περικλή Κοροβέση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει χρήματα από την Siemens, ενώ είπε ότι η εφημερίδα «Αυγή» έχει παθητικό για το 2013 4,5 εκατ. ευρώ και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» 5 εκατ. ευρώ.