X

«Να πληρώσουν αυτοί που πρέπει χωρίς κατασυκοφάντηση των θεσμών»

«Να μην γίνουν φέιγ βολάν τα αποτελέσματα των ελέγχων για κακοδιαχείριση»

Ant1news


Κλειδωμένα στα συρτάρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του αρμόδιου οικονομικού εισαγγελέα, ώστε να μην διαρρεύσουν ονόματα, βρίσκονται τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησαν το υπουργείο και επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης μετά τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση κρατικών χρηματοδοτήσεων μέσω του ΕΛΓΑ στην ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ ΚΑΙ ΣΥΔΑΣΕ από το 1994 έως το 2011.

 «Περιλαμβάνει ονόματα και προσωπικά δεδομένα που δεν πρέπει να γίνουν φέιγ-βολάν», είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος παραδίδοντας στη Βουλή τα πορίσματα των ελέγχων με την επισήμανση πως «πρέπει να τραβήξουμε πλέον μια κόκκινη γραμμή και να πληρώσουν αυτοί που πρέπει, χωρίς ωστόσο να συνεχίσει να αιωρείται κατασυκοφάντηση των θεσμών». 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράφεται άμεσα υπουργική απόφαση για την τελική ανάρτηση των ενεργών συνεταιρισμών στο Μητρώο, ενώ υπάρχει σχέδιο τροπολογίας ώστε να μετατεθεί το Συνέδριο της ΠΑΣΕΓΕΣ. «Να φτάσουμε εκεί χωρίς εξαιρέσεις και με αδιάβλητο τρόπο και με στόχο να αποκτήσει η Πολιτεία ένα αξιόπιστο συνομιλητή που δεν θα τον συνοδεύει καμία σκιά από το παρελθόν για το παρών και το μέλλον των συνεταιρισμών», είπε.