X

Άδωνις: Οι βουλευτές έχουν υποστεί την μεγαλύτερη μείωση αποδοχών!

"Να βγούμε μόνοι μας και να υπερασπιστούμε στην κοινωνία το θεσμό του Κοινοβουλίου", ανέφερε ακόμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στη Βουλή.

Ant1news

Προκαλεί το κοινό αίσθημα και τους συμπολίτες μας που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα, οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ήταν υπερβολικές οι περικοπές που έχουν υποστεί οι βουλευτές, καθώς είναι μεγαλύτερες από οποιονδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου.

Στη συζήτηση του προϋπολογισμού της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι οι περικοπές τους αγγίζουν το 60%, ενώ οι μειώσεις στις βουλευτικές συντάξεις το 70%.  «Ξέρω πόσα λεφτά έχουμε κόψει από τον εαυτό μας. Πάνω από το 50% με το φόρο, πλησιάζει το 60%, όπως ήταν υπερβολή προς τα πάνω αυτό που γινόταν προ της κρίσεως, έχει φτάσει η υπερβολή προς τα κάτω», είπε και κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να βγουν οι βουλευτές στην κοινωνία και να υπερασπιστούν το θεσμό του Κοινοβουλίου. «Να βγούμε μόνοι μας και να υπερασπιστούμε στην κοινωνία το θεσμό του Κοινοβουλίου, ο οποίος εν μέσω κρίσεως έκανε στον εαυτό του ποσοστιαία τη μεγαλύτερη μείωση αποζημίωσης, τη μεγαλύτερη μείωση αποδοχών από οποιοδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου. Η Βουλή υπερέχει στο διπλάσιο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στη μείωση. Εμείς κάναμε στους εαυτούς μας τη μεγαλύτερη μείωση από οποιαδήποτε μείωση ψηφίσαμε για τους πολίτες. Και καλά κάναμε, γιατί έτσι έπρεπε», ανέφερε.

Σε ότι αφορά στις περικοπές στις βουλευτικές συντάξεις που «έπεσαν» κατά 70% και στις παραιτήσεις από τα αναδρομικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι άλλοι κλάδοι τα διεκδίκησαν δικαστικά και τα παίρνουν.