X

Συνέχεια στη «σφαγή» κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τους απολυμένους του Κερατσινίου

Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει ο Αλέξης Μητρόπουλος στην κόντρα με την κυβέρνηση μετά και τις αποκαλύψεις Μητσοτάκη. Τι είπε στη Βουλή ο Δρίτσας.

Ant1news

Μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τους 27 απολυμένους του Κερατσινίου μετά τις αποκαλύψεις Μητσοτάκη ότι ο Αλέξης Μητρόπουλος στον οποίο είχαν απευθυνθεί, απεφάνθη από τότε ότι δεν πληρούσαν τα κριτήρια για τη μονιμοποίησή τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να περάσει στην αντεπίθεση, επικαλέστηκε γνωμοδότηση του ΝΣΚ το 2006 που είχε αποδεχθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος ως υπουργός Εσωτερικών, ότι «δεν αποκλείεται κατάταξη και με ελλιπή ακόμη προσόντα», κάτι ωστόσο, που απέχει παρασάγγας από την πλαστογραφία, την απόκρυψη ή την αλλοίωση στοιχείων.

«Η γνωμοδότηση που επικαλέστηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο και την αντιδικία που υπάρχει», σχολίασε αργότερα στους δημοσιογράφους ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  απέρριψε την επιχειρηματολογία Μητρόπουλου, τονίζοντας ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ολόκληρο ψέμα. Όπως είπε, γνωμάτευσε σωστά, «ότι προγράμματα τα οποία επιδοτούνται από την Ε.Ε. δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και άρα δεν μονιμοποιούνται».

Για κανιβαλική προσέγγιση της κυβέρνησης που επιμένει ότι οι απολυμένοι παρανόμησαν, μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Θοδωρή Δρίτσα να υποστηρίζει ότι «φτιάχτηκε» μια ιστορία ότι είναι με την ανομία και τη διαφθορά. «Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ λέμε κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους ανάπηρους που βρήκαν να φάνε ένα κομμάτι ψωμί, πάρτε το χαμπάρι», είπε. Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης που σχολίασε πως «ακόμη και στους πιθηκανθρώπους οι νόμοι τηρούνται, ίσως δεν τηρούνται στους ΣΥΡΙΖΑνθρώπους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως κάποιοι σε συνεργασία με τους δημάρχους έκαναν εν γνώσει τους παρανομίες και η αξιωματική αντιπολίτευση υπερασπίζεται τους φτωχούς που παρανόμησαν και πατά στον κάλαθο των αχρήστων τους φτωχούς που τήρησαν το νόμο.