X

«Πέρασε» από τη Βουλή η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

«Ναι» ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ, «παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν.

Ant1news

Με διευρυμένη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο. «Ναι» ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ, «παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν.

Ο Θοδωρής Δρίτσας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «παρών» παρά το γεγονός ότι η ρύθμιση είναι ανεπαρκής, εξέφρασε ωστόσο, την έντονη διαφωνία του με την διάταξη της τροπολογίας που παρατείνει για δύο χρόνια την εισφορά αλληλεγγύης. Διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να την καταψηφίσει, αφού εντάχθηκε στην ίδια τροπολογία με τις 100 δόσεις, απέφυγε πάντως να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης.

«Ναι» με επιφυλάξεις από τη ΔΗΜΑΡ αναφορικά με την εισφορά αλληλεγγύης, ενώ η Έλενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ ανέφερε ότι υπερψηφίζουν επειδή έστω και ελάχιστοι απελπισμένοι Έλληνες ωφελούνται. Ο Τέρενς Κουίκ με γραπτή του δήλωση μίλησε για απάτη με το «χαράτσι αλληλεγγύης».

Από τη ΝΔ ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «δεν πρόκειται για απλή διάταξη η ρύθμιση για τις δόσεις. Είναι όνειρο και επανάσταση για κάθε επιχειρηματία και φορολογούμενο» προκαλώντας αντιδράσεις στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Στις διαμαρτυρίες της Θεανούς Φωτίου, ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε:  «Αφήστε κ. Φωτίου με 1,5 εκατ. στην τράπεζα, ούτε εγώ θα έμπαινα στη ρύθμιση… Όσοι έχουν παχυλές καταθέσεις δεν μπορούν να καταλάβουν την αγωνία της μικρομεσαίας επιχείρησης να επιβιώσει».

Για «γκεμπελίσκο που λέει ανοησίες», μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έγινε στόχος για τα όσα είπε για το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είπε πως ούτε η ίδια, ούτε η οικογένειά της είναι στη λίστα Λαγκάρντ και πως τα χρήματά της, που είναι το 1/ 10 από το ποσό που είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης, τα έβγαλε από την εργασία της.

«Εγώ δεν είπα ότι κάνετε φοροδιαφυγή κυρία μου, είπα ότι είστε πλούσια», συνέχισε ο Αδωνις Γεωργιάδης και σχολίασε το γεγονός ότι η Ρένα Δούρου ψήφισε τον προϋπολογισμό Σγουρού, παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά.