X

Ντινόπουλος: Ζημιές σε 1085 κατοικίες και σε 422 αυτοκίνητα

Ζημιές σε 1085 κατοικίες και σε 422 αυτοκίνητα άφησε πίσω της η πρόσφατη θεομηνία με τον υπουργό Εσωτερικών να υπογραμμίζει ότι αύριο εκπνέει η προθεσμία για την καταγραφή τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ant1news



Σύμφωνα με τον Αργύρη Ντινόπουλο που απάντησε στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Απόστολου Κακλαμάνη, το κονδύλι που έχει ήδη δεσμευθεί ανέρχεται σε 304.000 ευρώ, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα για αποδέσμευση 900.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών των Δήμων στα δίκτυά τους ή για όποια άλλη ζημιά υπέστησαν.

«Μέριμνα της κυβέρνησης η ταχεία και στοχευμένη καταβολή, ώστε να πάνε τα χρήματα αυτά, που είναι του ελληνικού λαού, εκεί όπου υπάρχει αναμφίβολα μεγάλη ανάγκη», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, παρουσιάζοντας στοιχεία για τα ποσά που δαπανήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής για αντιπλημμυρικά έργα την περίοδο  2003-2014. Το ποσό ανέρχεται σε 450 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων όπως τα πρόσφατα, μπορεί να απαιτηθούν κονδύλια ύψους 1,5 -2 δις ακόμη.

«Εντολή του πρωθυπουργού πάντως είναι να υπάρξει προώθηση και επιτάχυνση των αντιπλημμυρικών έργων που είναι ενταγμένα σε προγράμματα της Ε.Ε  και προς αυτή κατεύθυνση κινούμαστε», τόνισε.