X

Καταγγελίες για «εγκληματική βία» στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί να αντιμετωπίσει ριζικά το πρόβλημα.

Ant1news

Καταγγελίες για παρασκηνιακά παιχνίδια επιχειρηματικών κύκλων στο χώρο του ποδοσφαίρου που πυροδοτούν φαινόμενα οπαδικής βίας, ακούστηκαν στη Βουλή, στην ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής από τον Γιάννη Ανδριανό. Ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε πως βούληση της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει ριζικά το πρόβλημα.

«Η βούλησή μας είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να βρούμε ένα κοινό πεδίο δράσης για τον κοινό μας στόχο και μέσα από τη συζήτηση αποδεικνύεται ότι όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες έχουμε τη βούληση να αντιμετωπίσουμε ριζικά αυτό το πρόβλημα», είπε ο Γιάννης Ανδριανός.

Για διαπλοκή που υπάρχει στο χώρο του ποδοσφαίρου μίλησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει ονομαστικές αναφορές.

«Δεν μπορεί να μη συζητάμε την περίπτωση Μελισσανίδη και τη διαπλοκή με την κυβερνητική εξουσία, την περίπτωση Μαρινάκη στον Πειραιά. Για τις όζουσες συνομιλίες και πως οι ίδιοι παράγοντες τροφοδοτούν το φαύλο κύκλο της διαπλοκής. Διαπλοκή που συγκαλύπτει, καλύπτει ή εξοικονομεί πεδίο δράσης για τις ομάδες που ενεργοποιούνται βίαια και παράνομα. Δεν μπορούμε να μη συζητάμε και για την αθλητική δικαιοσύνη το πως ορίζονται τα μέλη της και τελικά πως απονέμεται η δικαιοσύνη», είπε, ενώ ο Γιάννης Πανούσης από τη ΔΗΜΑΡ μίλησε για εγκληματική βία.

«Δεν έχουμε αθλητική βία, έχουμε εγκληματική βία και αυτό πρέπει να το συμφωνήσουμε. Και έχουν μικρή σχέση όλα αυτά με την κρίση που περνάει η χώρα. Έχουμε δει μαφιόζικα χτυπήματα σε διαιτητές και παίκτες. Οι πρόεδροι δεν ελέγχουν, έχουν αυτονομηθεί. Τους δίνουμε όμως μίντια και εργολαβίες. Είναι βαθύ παιχνίδι κυρίως γιατί υπάρχει το στοίχημα», ανέφερε.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης ζήτησε να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του διαιτητή Ηλία Σπαθά που ξεσήκωσε θυελλώδεις αντιδράσεις με τον τρόπο που «κινήθηκε» στον αγώνα Αστέρα Τρίπολης – Ολυμπιακού. «Επειδή υπάρχει αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, έπρεπε να υπάρχει έλεγχος πόθεν έσχες σε διαιτητές όπως ο Σπάθας. Αν αποδειχθεί ότι είναι ανίκανος να παραιτηθεί και να μην ξαναδιαιτητεύσει ποτέ», είπε.

Για σχέση αξιωματικών της ΕΛΑΣ με ΠΑΕ, μίλησε ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος από τη Χρυσή Αυγή, φέροντας ως παράδειγμα τον κ. Τσιρώνης που έγινε διευθυντής ασφαλείας στη ΚΑΕ Ολυμπιακός.