X

Αποζημίωση των μικροομολογιούχων ζητούν 14 ανεξάρτητοι βουλευτές

Η τροπολογία που κατέθεσαν εξαιρεί τους κερδοσκόπους και προβλέπει απόδοση χρημάτων σε βάθος δεκαετίας σε όσους ζημιώθηκαν απο το "κούρεμα".

Ant1news

Την αποζημίωση των κατόχων ομολόγων σε βάθος δεκαετίας, προστατεύοντας ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον και αποκλείοντας τους κερδοσκόπους που αγόρασαν ομόλογα στην δευτερογενή αγορά μετά την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης τον Μάιο 2010, προβλέπει τροπολογία για τη στήριξη των μικρομολογιούχων που υπέστησαν απώλειες από το PSI.

Την τροπολογία κατέθεσαν 14 βουλευτές – μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών και όπως αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση «ένα μικρό ποσοστό στο σύνολο των ομολόγων που κουρεύτηκαν, 15.000 περίπου, που είχαν επιλέξει να επενδύσουν τις αποταμιεύσεις τους σε ομόλογα του ελληνικού δημόσιου βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν απώλειες 53,5% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που είχαν στην κατοχή τους». Οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές σημειώνουν ότι οι άνθρωποι αυτοί «τιμωρήθηκαν» για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο ελληνικό κράτος με τον εκμηδενισμό ουσιαστικά της επένδυσής τους, καθώς τα κουρεμένα ομόλογα έχουν ημερομηνία ωρίμανσης από το 2023 έως το 2043, μεταθέτοντας έτσι κι αυτά τα μειωμένα κέρδη στην επόμενη γενιά.

Την τροπολογία υπογράφουν οι κ.κ. Πάρις Μουτσινάς, Μίμης Ανδρουλάκης, Μίκα Ιατρίδη, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Κουράκος, Ραχήλ Μακρή , Χρήστος Αηδόνης , Χρυσούλα Γιαταγάνα , Κώστας Γιοβανόπουλος , Γιώργος Κασαπίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Πέτρος Τατσόπουλος, Βασίλης Καπερνάρος και Γιώργος Νταβρής.