X

Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για ΕΝΦΙΑ και "κόκκινα" δάνεια

Πέρασαν από τη Βουλή η ρύθμιση που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από τη ρύθμιση της αποπληρωμής οφειλών σε 100 δόσεις, καθώς και η ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια.

Ant1news



Υπερψηφίστηκαν παρά τη γκρίνια και τη δυσφορία, οι ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις που θέτει εκτός βεβαιωμένες οφειλές μέχρι την 1η Οκτωβρίου και τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, με την κυβερνητική πλειοψηφία να μετρά 2 «παρών».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης (είχε απειλήσει ότι θα καταψηφίσει, γιατί αλλιώς θα ντρέπεται) και Μιχάλης Κασσής που είχαν εκφράσει τις δυσφορία τους για τους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου στην τροπολογία για τις 100 δόσεις, δήλωσαν «παρών».

Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ 147 βουλευτές είπαν «ναι», 112 «όχι» και δύο (Απ. Κακλαμάνης - Κασσής) «παρών». Καταψήφισαν την τροπολογία τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι 5 ανεξάρτητοι που έχουν συγκροτήσει μια άτυπη κοινοβουλευτική ομάδα Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Αηδόνης, Πέτρος Τατσόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός).

Υπέρ της τροπολογίας για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια είπαν 165 βουλευτές, κατά 83 ψήφισαν και 13 δήλωσαν «παρών». Στα «ναι» συγκαταλέγονται η Νίκη Φούντα από τη ΔΗΜΑΡ, οι 5 ανεξάρτητοι Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Αηδόνης, Πέτρος Τατσόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος. «Παρών» στην τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια είπαν ο ανεξάρτητος Μίμης Ανδρουλάκης και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.