X

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν ευνοϊκότερη φορολόγηση των αγροτών

Οι γαλάζιοι «αγροτοπατέρες» της Βουλής ξαναχτύπησαν και με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή ζητούν ευνοϊκότερη φορολογική αντιμετώπιση των αγροτών.

Ant1news

Δέκα επτά βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Δάνη Τζαμτζή καλούν την κυβέρνηση να εξαιρέσει από τη φορολόγηση του εισοδήματος των αγροτών, τα ημερομίσθια του αγρότη και των μελών της οικογένειάς του, σύμφωνα με το αφορολόγητο των μισθωτών, καθώς και να εξαιρεθούν  από τη φορολογία εισοδήματος τα τεκμήρια διαβίωσης ενώ παράλληλα  να εξαιρούνται της υποχρέωσης προκαταβολής φόρου.

Με την ίδια τροπολογία ζητούν ακόμη να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες, να μην φορολογούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις και να μην παρακρατούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις.

Την τροπολογία υπογράφουν οι Δάνης Τζαμτζής, Ηλίας Βλαχογιάννης, Γιώργος Κοντογιάννης, Αθανάσιος Νταβλούρος, Παύλος Βογιατζής, Δημήτρης Χριστογιάννης, Φεβρωνία Πατριανάκου, Ανδρέας Μαρίνος, Ιωάννης Πασχαλίδης, Μιχάλης Ταμήλος, Ζέττα Μακρή, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Κώστας Τζαβάρας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Κώστας Κλειτσιώτης και Μάξιμος Χαρακόπουλος.