X

Εμπλοκή Μπαλτάκου στο σκάνδαλο Energa- Hellas Power;

Ο Θανάσης Πετράκος, επικαλούμενος επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, ανέφερε ότι ο Τάκης Μπαλτάκος τον πίεζε αφόρητα να δεχθεί συμβιβασμό υπό τη διαιτησία της Αρχής.

Ant1news

Καταγγελίες για εμπλοκή του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου στο σκάνδαλο Energa- Hellas Power, των δύο εταιρειών που κατηγορούνται ότι φέσωσαν το ελληνικό δημόσιο κατά 270 εκατ. ευρώ, έκανε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατά τη διάρκεια ακρόασης του προέδρου της ΡΑΕ Νικόλαου Βασιλάκου, ο Θανάσης Πετράκος, επικαλούμενος επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, ανέφερε ότι ο Τάκης Μπαλτάκος τον πίεζε αφόρητα να δεχθεί συμβιβασμό υπό τη διαιτησία της Αρχής.

«Πιέστηκε από τον συνήγορο των εταιρειών, κ. Μπαλτάκο να γίνει συνάντηση και να πιεστεί για εξωδικαστικό συμβιβασμό επί τη διαιτησία της ΡΑΕ» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ο δικηγόρος δέχθηκε πυροβολισμό στις 3 Νοεμβρίου και κατόπιν απέστειλε επιστολή. Η ΡΑΕ γνώριζε γι αυτή την προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού;».

Απαντώντας στις καταγγελίες Πετράκου, ο Νικόλαος Βασιλάκος ανέφερε πως δεν γνωρίζει για τη συγκεκριμένη επιστολή, καθώς δεν του έχει κοινοποιηθεί και πως η ΡΑΕ δεν είχε καμία γνώση επί των διαιτησιών. «Δεν είχαμε καμία γνώση επί διαιτησιών, ούτε ξέραμε τι έκανε ο κ. Μπαλτάκος, ούτε μας αφορά», είπε, ενώ σε ότι αφορά στην ουσία της υπόθεσης είπε πως η ΡΑΕ συνεργαζόμενη με τις αρμόδιες αρχές για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, επέβαλλε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία οι εταιρείες πολέμησαν δικαστικά για χρόνια. «Τελικά δικαιωθήκαμε το 2014», κατέληξε.