X

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης οι off-shore εταιρείες

Η κυβέρνηση προχωράει στον έλεγχο των off-shore εταιρειών και προσδοκά σε υψηλά έσοδα από την βεβαίωση των φόρων.

Ant1news

Την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα επιταχύνει τους ρυθμούς με τους οποίους ελέγχονται οι off-shore εταιρείες, έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Ο υφυπουργός απαντώντας σε ερώτημα του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη, παρέθεσε στοιχεία για την πορεία των ελέγχων, αποκαλύπτοντας πως μέχρι στιγμής έχουν βεβαιωθεί φόροι περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ, από τον έλεγχο σε 251 off-shore.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε επίσης ότι από τον έλεγχο που έγινε στις αρχές του περασμένου χρόνου έχουν βρεθεί 6.575 εταιρίες εξωχώριες με ακίνητο στη χώρα. Έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για τον έλεγχο τους και έχουν ενισχυθεί σημαντικά με ανθρώπινο δυναμικό οι υπηρεσίες που ασχολούνται με τα αντικείμενο αυτό.

Από την πλευρά του ο κ. Τσούκαλης δεν αρνήθηκε τις προόδους που γίνονται, αλλά έκανε λόγο για τραγικές καθυστερήσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ζήτημα τιμής για το πολιτικό σύστημα και για την Κυβέρνηση, για κάθε κυβέρνηση, αυτό το σκοτεινό απόστημα να το σπάσει».

Ο κ. Μαυραγάνης επανήλθε επιμένοντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει την προσπάθεια με οργάνωση, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. «Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη. Ξεκίνησε την προσπάθεια. Προχωράει με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που σας είπα και φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουμε πρόοδο», διεμήνυσε.