X

Απίστευτες ατάκες στη Βουλή μεταξύ Κωνσταντοπούλου - Υψηλάντη

Τα υποτιμητικά σχόλια της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα είπε νωρίτερα ο εισηγητής της Βασίλης Υψηλάντης άναψαν κυριολεκτικά φωτιά.

Ant1news

«Σφαγή»  μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπούλου  και Βασίλη Υψηλάντη έγινε στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης πού ρυθμίζει δεσμευμένες ή κατασχεμένες χρηματικές απαιτήσεις και μετρητά.

Τα υποτιμητικά σχόλια της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα είπε νωρίτερα ο εισηγητής της Βασίλης Υψηλάντης άναψαν κυριολεκτικά φωτιά.

Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Δεν μπορεί να προσβάλλει συναδέλφους και πρέπει να μάθει ότι δεν είναι το φαινόμενο της ελληνικής κοινωνίας. Θα την καταγγείλω στον ΠτΒ για τις προσβολές της προς τους βουλευτές.

Ο βουλευτής της ΝΔ την κάλεσε να ζητήσει συγνώμη και πρόσθεσε:

Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Θα μπορούσα να πω πολλά για την κυρία. Σέβομαι όμως την διαδρομή του πατέρα της και μόνο αυτή

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δια του τραμπουκισμού δεν θα καταφέρετε τίποτα

Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Τραμπούκα είσαι και φαίνεσαι… Ακούς τι σου είπα; Σεβόμουνα μέχρι τώρα την διαδρομή του πατέρα σου όμως μέχρι εδώ!

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ακούστε φρασεολογία…

Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Βρε άντε από δω. Ντροπή σου

Και μπορεί η Ζ. Κωνσταντοπούλου  να μην του ζήτησε συγνώμη, ο ίδιος όμως μόλις ηρέμησε και συνειδητοποίησε τι προηγήθηκε, ζήτησε συγνώμη από τους συναδέλφους του για την προσωρινή –όπως είπε- εκτροπή του. «Υπάρχουν όμως και κάποια ανθρώπινα όρια», συμπλήρωσε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου  ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, επειδή την έβρισε.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό που παρακολουθούμε είναι ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να στήσουν ένα σκηνικό που ο αντίλογος είναι αντικοινοβουλευτική πρακτική. Θέλω να παραμείνουν στα πρακτικά οι ύβρεις για να ελέγχεται αυτός που τα εκστόμισε. Η αυτοανάφλεξή του αποκαλύπτει πόσο επίπλαστη είναι αυτή η έκρηξη. Αυτοί είναι οι προστάτες των κοινοβουλευτικών ηθών.

Στον άγριο τσακωμό, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, παρενέβη και ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης που ακούστηκε να λέει στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «άντε μωρή από δώ».

Λίγο αργότερα μια αναφορά του Χ. Αθανασίου  άναψε νέα σπίθα. «Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι είναι 300 οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τα προβλήματα που δημιουργεί η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν τα δημιουργεί άλλος», ανέφερε με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει μεγαλόφωνα:
«Τώρα θα κάνετε και πειθαρχείο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Μας εξύβρισαν κατά τον πιο χυδαίο τρόπο. Ακούστηκαν λέξεις όπως ΄΄τσουτσέκια΄΄, λέξεις αδιανόητες για τα κοινοβουλευτικά χρονικά», είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου .