X

Παραπομπή Καρατζαφέρη στον Εισαγγελέα

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για δύο ποινικά αδικήματα θα βρεθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Παραπέμπονται επίσης ο Τηλέμαχος Χυτήρης και ο Αριστείδης Τσιπλάκος.

Ant1news



Στον Εισαγγελέα παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης για την υπόθεση των δύο off shore εταιριών που κατέχει και δεν δήλωσε στα πόθεν έσχες του, μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. 

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η επιτροπή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αδικήματα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες και της συμμετοχής σε off shore, που ποινικοποιήθηκε με νόμο που ψήφισε η Βουλή το 2010.

Αποφασίστηκε ακόμη, να παραπεμφθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για καταλογισμό παράνομης κτηθείσας περιουσίας, ώστε να επιστραφεί στο δημόσιο το ποσό του 1,65 εκατ. ευρώ που πιστώθηκαν στην Catalina Ltd.

Η επιτροπή πόθεν έσχες που συνεδρίαζε μέχρι αργά το βράδυ, αποφάσισε ακόμη την παραπομπή του πρώην βουλευτή και υπουργού της ΝΔ, Αριστείδη Τσιπλάκου και του πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχου Χυτήρη, καθώς εμφανίζουν αποκλίσεις μεταξύ εισοδήματος και καταθέσεων στις δηλώσεις που έχουν υποβάλλει και ξεπερνούν το όριο των 35.000 ευρώ.

Δικαστικοί λειτουργοί που συμμετείχαν στην συνεδρίαση, εξέφραζαν πάντως, την βεβαιότητα ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ βαρύνεται και με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που δεν προκύπτει από τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων της περιουσιακής  κατάστασης, αλλά από ευρήματα που υπάρχουν στην δικογραφία.

Βουλευτής μέλος της επιτροπής ανέφερε πως ο Γ. Καρατζαφέρης είναι κάτοχος και τρίτης off shore. Σύμφωνα με πληροφορίες, ειπώθηκε, πως μετά από έρευνα στο βρετανικό μητρώο εταιριών ανακάλυψε ότι υπήρχε εταιρία με την επωνυμία Deckrock limited η οποία ήταν στο όνομα Γιώργος Καρατζαφέρης.