X

«Στα κάγκελα» βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Αφορμή οι φήμες για μειώσεις, ακόμη, και στις κύριες συντάξεις.

Ant1news


«Στα κάγκελα» ανέβηκαν βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όταν έφτασαν στα αυτιά τους φήμες ότι η τρόικα, στο Παρίσι, πιέζει για μειώσεις ακόμη και σε κύριες συντάξεις.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες στη συνεδρίαση της επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, με τους βουλευτές να στέλνουν μήνυμα ότι δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή ασφαλιστικό, ή μείωση συντάξεων.

Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση του Κώστα Κοντογεώργου από τη ΝΔ που εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Η τρόικα θέτει απερίγραπτα πράγματα ορισμένες φορές. Αλλά βλέπω γελάκια από την αξιωματική αντιπολίτευση όταν γίνεται αυτό. Όταν είμαστε στη δύσκολη θέση γελάει η αξιωματική αντιπολίτευση και δεν καταλαβαίνω με ποιον είναι με την θέση της χώρας ή της τρόικας. Κανένα τέτοιο πακέτο, είτε ασφαλιστικό, είτε μείωση συντάξεων δεν πρόκειται να περάσει από την Βουλή», είπε.

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η τοποθέτηση του Γιάννη Κουτσούκου από το ΠΑΣΟΚ. «Δεν θα συμφωνήσουμε να υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τα έχουμε πει αυτά και θα δείξει το επόμενο διάστημα τι εννοούμε», ανέφερε.