X

Σαμαράς: «Έχετε εσείς εκλογές; Γιατί εγώ, εκλογές δεν έχω»

Αυτό απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς σε ερώτηση δημοσιογράφων, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στη Βουλή με την ομάδα της ΝΔ.

Ant1news

Να κλείσει τα σενάρια πρόωρων εκλογών επιχείρησε για άλλη μια φορά εκφράζοντας παράλληλα, την πεποίθηση ότι η συνταγματική αναθεώρηση θα προχωρήσει κανονικά.

«Ο Αντώνης Σαμαράς που ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στη Βουλή με την ομάδα της ΝΔ που επεξεργάστηκε τις προτάσεις του κόμματος για την αναθεώρηση του Καταστατικού Χάρτη της χώρας, αν θα προχωρήσει η διαδικασία ή αν θα μπλοκαριστεί από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε:

«Έχετε εσείς συνδικαλιστικές εκλογές; Γιατί εγώ, εκλογές δεν έχω».

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την 11μελή ομάδα της ΝΔ οριστικοποιήθηκαν οι προτάσεις του κόμματος και τις επόμενες ημέρες, όπως είπε ο επικεφαλής της Προκόπης Παυλόπουλος, θα κατατεθούν στη Βουλή υπογεγραμμένες από όλη την κοινοβουλευτική ομάδα, ώστε οι κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Η επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος που θα συσταθεί, θα απαρτίζεται από 55 μέλη.

Σχετικά με την Συνταγματική Αναθεώρηση και την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς είπε: «Η Παράταξή  μας είναι η πολιτική δύναμη των μεγάλων τομών και των καταλυτικών αλλαγών. Το έχει αποδείξει διαχρονικά. Το αποδεικνύει και σήμερα, ξεκινώντας την διαδικασία για τη μεγάλη συνταγματική μεταρρύθμιση!Η πρωτοβουλία της Αναθεώρησης του Συντάγματος ανοίγει νέους σύγχρονους ορίζοντες για την πολιτική ζωή της Ελλάδας. Γνωρίζετε καλά, αφού εσείς επεξεργαστήκατε την σχετική πρόταση, ότι δεν μιλάω για μια συνηθισμένη Αναθεώρηση. Αναφέρομαι σε ένα μεγάλο εγχείρημα». 

Ο πρωθυπουργός αφού αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα αυτού του "μεγάλου εγχειρήματος" όπως το χαρακτήρισε, κάλεσε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ιδίως την Αξιωματική Αντιπολίτευση, να συμμετάσχουν σ’ αυτήν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Η ευκαιρία της Αναθεώρησης του Συντάγματος δεν πρέπει να χαθεί. ‘Όποιος προσπαθήσει κάτι τέτοιο θα φέρει τεράστια ευθύνη.»

«Αν δεν προχωρήσει σήμερα η συνταγματική αναθεώρηση, νέο Σύνταγμα μπορεί να υπάρξει μόνο μετά το 2021! Είναι κρίμα να χαθούν κι άλλα χρόνια, για πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολύ καιρό. Ο Ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει….», είπε τέλος ο πρωθυπουργός.