X

Ψηφίζει, υπό όρους, ΠτΔ η Κατερίνα Μάρκου

Η ανεξάρτητη βουλευτής προτείνει Μαριέττα Γιαννάκου ή Παρασκευά Αυγερινό.

Ant1news


«Ναι» στον προϋπολογισμό και στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή λέει εμμέσως πλην σαφώς η Κατερίνα Μάρκου. Η ανεξάρτητη βουλευτής μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, προτείνοντας και συγκεκριμένα ονόματα για το ανώτατο αξίωμα.

«Υπάρχουν τα πρόσωπα και παρακαλώ την κυβέρνηση να φερθεί σοβαρά και θεσμικά.  Χρειαζόμαστε πρόσωπο με κάποια πολιτική ταυτότητα, όχι λοβοτομημένο Πρόεδρο για να αναβαθμίσουμε, τάχατες, τον θεσμό.  Που να σέβεται μαζί μας το πνεύμα του Συντάγματος, να είναι μετριοπαθής, να συμβάλει στον συμβιβασμό των αντιτιθέμενων, να είναι αξιοκράτης, να είναι ανεξάρτητος», είπε και πρόσθεσε: «Και για να μην είμαστε μόνο ωραία λόγια, ποιος και ποια από εμάς θα είχε αντίρρηση για ένα πρόσωπο όπως ο Παρασκευάς Αυγερινός ή η Μαριέττα Γιαννάκου;».

 Η ανεξάρτητη βουλευτής άφησε δε, σαφώς να εννοηθεί ότι θα πει «ναι» στον προϋπολογισμός, καθώς –όπως είπε- δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές υπεκφυγές και για «παρών», χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση του προϋπολογισμού «ως μια ευκαιρία να εδραιώσουμε την πολιτική σταθερότητα και τη συναίνεση».