X

Κυριάκος προς ΣΥΡΙΖΑ: ήταν αποστάτες όσοι ψήφισαν Παπούλια;

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση από τον Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που δήλωσε βέβαιος ότι η Βουλή δεν θα «ακούσει» τους εκβιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Απέρριψε τη φιλολογία περί αποστατών ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει και συντηρεί τη θεωρία αυτή, διερωτήθηκε εάν οι βουλευτές της ΝΔ που το 2009 ψήφισαν τον Κάρολο Παπούλια, έναν πολιτικό της αντιπάλου παρατάξεως, ήταν αποστάτες.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η Βουλή θα αποκρούσει τους εκβιασμούς και δεν θα «ακούσει» τη φιλολογία περί αποστατών», είπε και χαρακτήρισε καθοριστικές για το μέλλον της χώρας τις αποφάσεις που καλούνται να λάβουν οι βουλευτές το επόμενο διάστημα.

«Αχνοφέγγει η νέα πολιτική ανατολή, ο κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε πίσω δεν έχει εξαλειφθεί και η χώρα δεν μπορεί να γυρίσει στην ημέρα της μαρμότας», είπε και πρόσθεσε ότι «οι αποφάσεις που θα λάβει η Βουλή θα είναι καθοριστικές αν θα βαδίσουμε σε αυτό το δρόμο ή εάν θα επιστρέψουμε στο σκοτάδι του παρελθόντος», καθώς «η ιστορία θα επαναληφθεί, αλλά αυτή τη φορά όχι ως κωμωδία, αλλά ως τραγωδία».

Επεσήμανε πως οι απαιτήσεις της τρόικα είναι παράλογες, ωστόσο, πως η χώρα έχει υποχρεώσεις που πρέπει να τηρήσει. «Τζάμπα μάγκες δεν συμβαδίζουν με τη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή οικογένεια», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά στα θέμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανέφερε ότι στόχος είναι η αμοιβή των δημοσίων υπαλλήλων να συνδέεται με την εργασία που κάνουν και όχι με τα χρόνια εργασίας, ενώ χαρακτήρισε ως «ενδιαφέρουσα» την αναφορά του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη για μείωση του ενεργειακού κόστους και ανάλογη αύξηση των μισθών στο υπουργείο Περιβάλλοντος.