X

Αυξάνονται τα πιθανά «ναι» των ανεξάρτητων βουλευτών για ΠτΔ

Κόντρες, διαξιφισμοί και έριδες για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, τις «αποστασίες» και τον «κουμπαρά» στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Ant1news



Υπέρ της επίτευξης εθνικής συναίνεσης τάχθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Πάρις Μουτσινάς και επιτέθηκε σε συναδέλφους του, τους οποίους δεν κατονόμασε, για τυχόν θετική τους στάση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εκλογή προέδρου με την μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση ζήτησε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος, προκαλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να απαντήσει αν τάζει «κουμπαρά» ή θέση στο ψηφοδέλτιο στους ανεξάρτητους βουλευτές με τους οποίους συναντάται.

Ως «ναι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ερμηνεύθηκαν επίσης τα όσα είπε στην ομιλία του στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Καπερνάρος, και η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα περί αποστασίας υποστηρίζει.

«Πώς είναι δυνατόν να μιλούν για αποστασία; Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε μη βουλευτές, εκπροσώπους Τύπου και μη εχέφρονες να μιλούν για αποστασίες;», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε με ποιο δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ σπιλώνει ονόματα και υπολήψεις.

«Με ποιο δικαίωμα σπιλώνονται ονόματα και υπολήψεις. Μήπως είστε αποστάτες εσείς που μιλάτε με αυτόν τον ξεδιάντροπο τρόπο;», ρώτησε και πρόσθεσε πως οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα ψήφου κατά συνείδηση. «Ο βουλευτής δεν καταδιώκεται για γνώμη ή ψήφο κατά την εκτέλεση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων και όμως …υβρίζεται», είπε, κάνοντας λόγο για μηχανουργεία που μηχανεύονται δήθεν μηχανισμούς αποστασίας.

Έτοιμος να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας δείχνει και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κώστας Γιοβανόπουλος, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή.