X

«Προκρίνει» το βραχιολάκι ο Αθανασίου για τον Νίκο Ρωμανό

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επέμεινε ότι η τροπολογία που φέρει προς ψήφιση του δίνει την δυνατότητα για εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων του.

Ant1news



Λύση στο θέμα Ρωμανού αναζητούν στη Βουλή με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να αναφέρει ότι το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης μπορεί να εφαρμοστεί και στην περίπτωση του.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου διευκρίνισε, ωστόσο, πως ο νεαρός απεργός πείνας μπορεί να φορέσει το βραχιολάκι, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου. «Δεν μπορώ να αλλάξω νόμο, λέω ότι θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική επιτήρηση, το βραχιολάκι και στο Ρωμανό εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά και πάλι θέλει την κρίση του δικαστικού συμβουλίου», είπε, απορρίπτοντας την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και μιας ανεξάρτητης βουλευτού.

Κάλεσε το Νίκο Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνας και να αντιληφθεί ότι είναι θέμα χρόνου να εφαρμοστεί το βραχιολάκι και επέμεινε ότι η τροπολογία που φέρει προς ψήφιση του δίνει την δυνατότητα για εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων του, μέχρι να ρυθμιστεί το θέμα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Υπογράμμισε δε, ότι λόγω και της υπόθεσης Ρωμανού, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την εφαρμογή του μέτρου.