X

Νίκη Φούντα: Λάθος να πάμε σε πρόωρες εκλογές

Αν και επιμένει στο «όχι» η Νίκη Φούντα ανέφερε σε συνέντευξή  της ότι θα αλλάξει άποψη αν γίνει αποδεκτή η «πρόταση των 8».

Ant1news

Δεν αλλάζω άποψη και στάση σε καμία από τις τρεις ψηφοφορίες και δεν θα ψηφίσω Πρόεδρο. Η μόνη περίπτωση να αλλάξω άποψη είναι να γίνει αποδεκτή η «πρόταση των οκτώ» σε προγραμματική βάση, ανάφερε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM η κα Φούντα είπε ότι σε καμία περίπτωση, γενικά, δεν είναι καλό πράγμα να πηγαίνει μια χώρα σε πρόωρες εκλογές. «Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να πω ότι είναι σωστό να γίνουν εκλογές και γι’ αυτό κάνω αυτή την εναλλακτική πρόταση. Αν ήταν στο χέρι μου, θα εφάρμοζα αυτήν την εναλλακτική πρόταση. Δεν υπάρχουν αυτοί οι όροι συναίνεσης, τουλάχιστον μέχρι τη δεύτερη προεδρική εκλογή. Αν υπάρχουν στην τρίτη ψηφοφορία, τουλάχιστον θα είμαι χαρούμενη, γιατί θα έχουμε προσφέρει ένα λιθαράκι στο να λυθούν πράγματα στη χώρα»

Για την πρωτοβουλία των 8 ανεξάρτητων βουλευτών  ανέφερε ότι «επειδή είναι κάτι που ακούγεται (ότι θα επανέλθει η πρόταση, ίσως και με αλλαγή υποψηφίου), σας λέω ότι η πρότασή μου και η υπογραφή μου ισχύουν και με χαρά να προσπαθήσω να την υποστηρίξω και πάλι. Συζήτηση τουλάχιστον από μέρους μου, δεν έχει γίνει πάντως γι’ αυτό. Αν είναι να αλλάξει ο υποψήφιος, θα παραμείνω στο όχι. Αλλά αν έχει τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει η πρόταση, δηλαδή είναι κοινής αποδοχής – που σημαίνει και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Ν.Δ. – μπει το χρονοδιάγραμμα των εκλογών και γίνουν από κοινού οι συζητήσεις για τη διαχείριση του χρέους και αυτά μπουν σε ένα πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας για το καλό του τόπου, μόνο τότε θα ψηφίσω για ΠτΔ».