X

160 «ναι», 135 παρών και 5 απόντες στην πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ

Έκπληξη απο το "παρών" του ανεξάρτητου Παναγιώτη Μελά, ο όποίος ωστόσο σε δηλώσεις του είπε ότι στις επόμενες ψηφοφορίες προσανατολίζεται στο "ναι".

Ant1news



Από τον ανεξάρτητο βουλευτή, Παναγιώτη Μελά, που ψήφισε «παρών», προήλθε η μεγάλη έκπληξη στην πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με μοναδικό υποψήφιο τον Σταύρο Δήμα. Στην πρώτη ψηφοφορία, που απαιτούνταν 200 ψήφοι, θετικά ψήφισαν 160 βουλευτές, "παρών" 135, ενώ πέντε ήταν απόντες.

«Ναι», όπως είχαν πει, ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Νταβρής και Κατερίνα Μάρκου, σε αντίθεση με τον κ. Μελά που είχε πει ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα και στις τρεις ψηφοφορίες.

Από τους 4 που φέρονταν να κλίνουν προς το «ναι», η Μίκα Ιατρίδη και ο Γιάννης Κουράκος επέλεξαν το «παρών», ενώ απών από την ψηφοφορία ήταν ο Κώστας Γιοβανόπουλος, χωρίς να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση από τον ίδιο, καθώς και ο Γιώργος Κασαπίδης, λόγω του αιφνίδιου θανάτου του πατέρα του.

Ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος είχε δηλώσει ότι αν χρειαστεί πιθανώς θα ψηφίσει "ναι" στην τρίτη ψηφοφορία, σήμερα ψήφισε «παρών», ενώ οι άλλοι δύο βουλευτές, που δεν έχουν ακόμη εκφραστεί σαφώς, δηλαδή οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπουκούρας, ήταν απόντες από την διαδικασία.

Την πεντάδα των απόντων (Κασαπίδης, Γιοβανόπουλος, Μπούκουρας, Αλεξόπουλος) συμπληρώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Χατζησοφιά, η οποία με επιστολή της στο Προεδρείο της Βουλής ενημερώνει ότι αν ήταν στο κοινοβούλιο θα ψήφιζε "παρών", ψήφος που ωστόσο δεν προσμετράται.

Η δεύτερη ψηφοφορία για ΠτΔ θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, στις 12:00, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, ενώ η τρίτη ψηφοφορία έχει οριστεί για τις 29 Δεκεμβρίου.