X

Στον εισαγγελέα Χαϊκάλης και Καμμένος

Η κατάθεση Αποστολόπουλου φέρνει τον πρόεδρο και τον βουλευτή των ΑΝΕΛ ενώπιον του εισαγγελέα για συμπληρωματική κατάθεση.

Ant1news

Στον εισαγγελέα θα βρεθούν σήμερα, Κυριακή, για συμπληρωματικές καταθέσεις ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης και ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, για την υπόθεση χρηματισμού που κατήγγειλε ο πρώτος.

Σύμφωνα με την κρίση του εισαγγελικού λειτουργού, μετά τη χθεσινή κατάθεση του κατηγορούμενου από τον κ.Χαϊκάλη, Γιώργου Αποστολόπουλου, προκύπτουν σημεία για τα οποία θα ζητηθεί περαιτέρω διευκρίνιση από τους δύο πολιτικούς.

Μετά το τέλος της –επί δυόμιση ώρες- κατάθεση του κ.Αποστολόπουλου, ο συνήγορός του Παύλος Σαράκης, δήλωσε ότι ο πελάτης του ζήτησε να πάρει προθεσμία, τονίζοντας ότι είπε στον εισαγγελέα «όλη την αλήθεια», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Παύλου Χαϊκάλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πελάτης του ήταν έτοιμος να τον καταγγείλει στις αρχές.

Σύμφωνα με την κατάθεση του κ.Αποστολόπουλου, το υλικό που έχει κατατεθεί από τον βουλευτή στις αρχές, είναι μονταρισμένο, ενώ υποστηρίζει ότι οι πρώτες νύξεις για χρήματα είχαν γίνει από τον κ.Χαϊκάλη και τότε πήρε εκείνος την πρωτοβουλία να τον καταγγείλει, με σκοπό να καταδείξει ότι ο βουλευτής είναι ανέντιμος και ηθικά ευάλωτος.

Φέρεται, επιπλέον, να είπε στον εισαγγελέα ότι υπάρχουν στοιχεία από την επίμαχη συνάντηση, που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του. Σχετικά με το χρόνο που ήταν σύμβουλος του κ.Καμμένου, είπε ότι ήταν ως την άνοιξη του 2013 και μέχρι τότε σκοπός του ήταν να αποδείξει στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι ο βουλευτής του ήταν ανέντιμος.

Υποστήριξε επίσης ότι κανένας δεν κρύβεται από πίσω του, πως δεν έχει προϊστάμενο, καθώς είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ είπε ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον κ.Χαϊκάλη και συναντιόντουσαν και συνομιλούσαν συχνά.

Το υλικό

Σχετικά με το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό, η υπεράσπιση του κ.Αποστολόπουλου ζήτησε να μη γίνει καμία χρήση, αφού πρόκειται για παράνομο υλικό προϊόν τέλεσης κακουργήματος.

 «Οι συνομιλίες έγιναν για να αποκαλυφθεί η ηθική υπόσταση Χαϊκάλη»

«Η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο κ. Αποστολόπουλος, χωρίς μοντάζ», δήλωσε ο συνήγορος του φερόμενου «μεσάζοντα» μετά την κατάθεση.

Η απάντηση του Χαϊκάλη

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, κάλεσε τον κ.Αποστόλοπουλο να «σταματήσει τις κοροϊδίες» και επανέλαβε ότι πρέπει να «δημοσιοποιηθεί όλο το υλικό, για να φανεί η αλήθεια»