X

Νέες κόντρες για τις δηλώσεις Παραστατίδη-Βουδούρη

Απολογήθηκαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τους υπαινιγμούς περί χρηματισμού ανεξάρτητων βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Ant1news


Στα ύψη διατηρείται η κόντρα του Οδυσσέα Βουδούρη με τους ανεξάρτητους βουλευτές για τους οποίους, σε κοινές δηλώσεις του με τον Θόδωρο Παραστατίδη, άφησαν υπόνοιες ότι χρηματίστηκαν για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ είχαν καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2015.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, ο Οδυσσέας Βουδούρης από το βήμα της Βουλής ανέφερε πως στόχος της δήλωσής τους, που παρερμηνεύθηκε όπως είπε, ήταν να αναδείξουν το πολιτικό αδιέξοδο που υπάρχει με αφορμή την εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια.

«Παρότι ανακαλέσαμε, αυτοί συνέχισαν την όξυνση και δεν είναι τυχαίο ότι είπαν ότι δήθεν εκτελούμε πολιτικά συμβόλαια για άλλο κόμμα. Εμείς με ειλικρίνεια ανακαλέσαμε, ας ανακαλέσουν και αυτοί τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βουδούρης.

Η άμεση απάντηση του Χρήστου Αηδόνη, στον οποίο όπως και στους κ. Νταβρή, Λυκούδη και Ψαριανό, αναφερόταν η δήλωση Παραστατίδη-Βουδούρη, ήταν επίσης απο το Βήμα της Βουλής, ότι «δεν χρειάζεται να αποδείξω καμία ειλικρίνεια, ο προηγούμενος ομιλητής όταν μιλάει να κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη» και πρόσθεσε «η συγνώμη απαιτεί γενναίους ανθρώπους».

Απο την πλευρά του, ο Θεόδωρος Παραστατίδης  λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, στην οποία κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, αναφέρθηκε σε μια κακή διατύπωση και υποστήριξε ότι δεν ανασκεύασαν γιατί παρερμηνεύθηκαν τα όσα είπαν, ενώ  όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος ζήτησε να μην ενταχθούν οι δύο βουλευτές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως είναι σεβαστό πρόσωπο, αλλά οι δηλώσεις αυτές δεν τον αφορούν.

Ο κ. Παραστατίδης, διερωτήθηκε μάλιστα, γιατί όταν ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση του προϋπολογισμού αναφέρθηκε σε βουλευτές που καταψήφισαν προϋπολογισμό, αλλά επρόκειτο να στηρίξουν τον Σταύρο Δήμα, δεν έγινε η ίδια φασαρία.