X

Πώς τα πήγαν οι «μετεγγραφές»

Δείτε ποιοι από τους βουλευτές που μετακινήθηκαν εκλέγονται και ποιοι μένουν εκτός κοινοβουλίου.

Ant1news

Αν και οι μετακινήσεις της Ραχήλ Μακρή, της Θεοδώρας Τζάκρη και του Θεόδωρου Παραστατίδη προκάλεσαν σχόλια και αντιδράσεις, για τον ΣΥΡΙΖΑ η κίνηση να τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του, έφερε θετικά αποτελέσματα για την Κουμουνδούρου.

Και οι τρεις εκλέγονται βουλευτές. Η Ραχήλ Μακρή που κατέβηκε στην Κοζάνη "σάρωσε" συγκεντρώνοντας 12.693 ψήφους , σχεδόν 4.600 ψήφους περισσότερες από την Ευγενία Ουζουνίδου που εκλέγεται δεύτερη στην συγκεκριμένη περιφέρεια με το ίδιο κόμμα.

Η Θεοδώρα Τζάκρη που κατέβηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα εξελέγη με 11.137 σταυρούς, σχεδόν 4.000 περισσότερους από τον δεύτερο, τον Ιωάννη Σηφάκη. Στο Κιλκίς ο Θεόδωρος Παραστατίδης εξελέγη με 6.405 σταυρούς.

Με ενσωματωμένο το 52,79% , ο Οδυσσέας Βουδούρης συγκεντρώνει 8.501 σταυρούς και βρίσκεται τρεις θέσεις κάτω από τον τελευταίο εκλεγέντα του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Αθήνας, Κώστα Ήσυχο.

Θέση στα έδρανα της βουλής δεν υπάρχει και για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά, που ήταν βουλευτής Επικρατείας, αλλά και για υποψήφιο στη Β’ Αθήνας και μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Πουλάκη. Εκτός βουλής μένει και ο Γιώργος Κυρίτσης της Αυγής αλλά και ο συνδικαλιστής Αλέκος Καλύβης.

Εκτός  βουλής και σε χαμηλή θέση βρίσκεται και ο Γιάννης Τόλιος, το στέλεχος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που είχε προκαλέσει σάλο με τις δηλώσεις του για στάση πληρωμών.

Όμως ο γνωστός ως «οικονομολόγος της δραχμής» Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας ήρθε πρώτος στην Ημαθία με σχεδόν διπλάσιο αριθμό σταυρών από την δεύτερη, Φρόσω Καρασαρλίδου.

Η μεταπήδηση της Αντζελας Γκερέκου στη ΝΔ, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, τελικά δεν είχε τα αποτελέσματα που περίμεναν στη ΝΔ. Η κα Γκερέκου έμεινε πίσω από τον Στέφανο Γκίκα ο οποίος την ξεπέρασε κατά 4.439 σταυρούς.

Τελευταίος σε σταυρούς στην περιφέρεια Άρτας ήρθε ο Γιώργος Νταβρής που συγκέντρωσε μόλις 1.107 σταυρούς.

Ο Κώστας Γιοβανόπουλος που κατέβηκε υποψήφιος με τη ΝΔ στην Ημαθία ήρθε 5ος με 3.743 σταυρούς και δεν εξελέγη. Στη Βουλή δεν μπαίνει και η Μίκα Ιατρίδη που κατέβηκε υποψήφια με τη ΝΔ στα Δωδεκάνησα.

 Αντιθέτως ο υποψήφιος της ΝΔ στην Κοζάνη Γιώργος Κασαπίδης εκλέγεται και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον συνυποψήφιό του Μιχάλη Παπαδόπουλο.