X

Καβγάς για ένα γραφείο στη Βουλή

Δεν έχει τέλος η γκρίνια για τις μετακινήσεις στα γραφεία της Βουλής, με τα αίματα να ανάβουν σε ορισμένες περιπτώσεις…

Ant1news

Δεν έχουν τέλος οι «καβγάδες» και η γκρίνια στη βουλή για τα γραφεία των πρώην προέδρων και πρώην πρωθυπουργών, με τους συνεργάτες των άμεσα ενδιαφερομένων να απευθύνονται αλά γαλλικά στους υπαλλήλους που αναζητούν τη χρυσή τομή, ώστε να μείνουν άπαντες ικανοποιημένοι.

Το πρώτο «κρούσμα» έγινε την περασμένη Τρίτη, όταν συνεργάτες του Αλεξη Τσίπρα ζήτησαν να πάρουν τα γραφεία που κατείχαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της προηγούμενης κυβέρνησης και ο Γιώργος Παπανδρέου, εντός της λεγόμενης πρωθυπουργικής πτέρυγας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου, Ρεγγίνα Βάρτζελη έβαλε βέτο, ενώ σήμερα το πρωί ο Φίλιππος Πετσάλνικος φέρεται να τσακώθηκε με τον γενικό γραμματέα της Βουλής.

Τη λύση δίνει, όπως όλα δείχνουν, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης που διαθέτει γραφείο στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου και αρνιόταν σθεναρά να αποχωρήσει για άλλο κτίριο, όπως οι πρώην πρόεδροι Δημήτρης Σιούφας, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη και Φίλιππος Πετσάλνικος. Πείσθηκε ωστόσο, με τον όρο το γραφείο του να δοθεί στον Γιώργο Παπανδρέου, επειδή στέγαζε πριν χρόνια τον «Γέρο της Δημοκρατίας».

Την ίδια ώρα, φούντωσε ο καβγάς και για το γραφείο του Βύρωνα Πολύδωρα που επίσης, διαθέτει γραφείο στη Βουλή. Όταν υπάλληλος πήγε το πρωί να επιθεωρήσει το χώρο που καλοβλέπει ο Πάνος Καμμένος και ρώτησε για ένα κάδρο με τον φουστανελοφόρο προπάππου του Βύρωνα Πολύδωρα, λέγοντας ότι θα πρέπει να το «αποκαθηλώσουν», εκείνος τον περιέλουσε με γαλλικά. Φέρεται μάλιστα, να ζήτησε εξηγήσεις από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον γενικό γραμματέα της Βουλής.

Και ο Βύρων Πολύδωρας θα μετακομίσει σε γραφεία που διαθέτει η Βουλή στην οδό Σέκερη.