X

Σκουρλέτης: Να διαλέξετε αν είστε με το λαό ή με τη Μέρκελ

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε και πάλι για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Ant1news

«Να διαλέξουν πλευρά» κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας πως μέχρι να ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή θα πρέπει να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους.

«Εμμένετε σε μία λάθος εκτίμηση ότι το χρέος ήταν βιώσιμο, σας διαψεύδει η πραγματικότητα. Την ύστατη ώρα, αυτή την κρίσιμη και ιστορική στιγμή πρέπει να ερμηνεύσετε σωστά και το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και να διαλέξετε πλευρά. Αν είστε με την πλευρά του λαού ή με την πλευρά της Μέρκελ και μέχρι το βράδυ πρέπει να μας δώσετε μία σαφή απάντηση», ανέφερε και προανήγγειλε σειρά αλλαγών στον τομέα της ευθύνης του.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, δεσμεύθηκε για κατάργηση του νόμου για την επιστράτευση των απεργών και την επαναφορά της πενθήμερης εργασίας και της Κυριακάτικης αργίας.

«Υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας», είπε, επισημαίνοντας την ανάγκη καταπολέμησης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Μίλησε για «εθνική συμμαχία ενάντια στην παρανομία της αγοράς εργασίας».