X

Μεϊμαράκης: Να ενημερωθεί η βουλή για τη συμφωνία παράτασης του προγράμματος

Να ενημερωθεί η βουλή για το περιεχόμενο της συμφωνίας που υπέγραψε ο κ. Βαρουφακής, καθώς δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση.

Ant1news

Της Όλγας Παναγιωτίδη

Με ερώτηση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καλεί τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει πότε και αν θα φέρει τη συμφωνία παράτασης του μνημονίου προς ψήφιση.

Στην ερώτηση του ο κ. Μεϊμαράκης υπογραμίζει ότι τόσο οι βουλευτές όσο και ο κόσμος έχουν ενημερωθεί ανεπαρκώς, μέσα από διαγγέλματα, συνεντεύξεις και αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για την ύπαρξη μιας συμφωνίας με την τρόικα, η οποία παρατείνει το μνημόνιο για τέσσερις μήνες.

«Το τοπίο στην οικονομία είναι πολύ θολό, προκαλώντας αγωνία και έντονη ανησυχία στην ελληνική κοινωνία, δεδομένου ότι τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης καλούνται να εγκρίνουν τη συμφωνία 4μηνης παράτασης του μνημονίου και δεδομένου ότι η Πρόεδρος της Βουλής με έμφαση τόνισε ότι «αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει», αναφέρει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Εάν σκοπεύει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή προς κύρωση την παράταση της δανειακής σύμβασης, ζητά να πληροφορηθεί και η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη. 

Ανάλογο αίτημα έχει καταθέσει με ανακοίνωση της τόσο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, όσο και το ΠΑΣΟΚ με γραπτή του ανακοίνωση.