X

Επικίνδυνες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Κόλλια ο Κουμουτσάκος

Ο κ. Κουμουτσάκος καλεί την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα θέση για τις δηλώσεις της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης περί ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Ant1news

Επικίνδυνες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά περί ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από το ευρώ, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και καλεί την κυβέρνηση να πάρει άμεσα θέση.

Με ερώτηση του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρει ότι η δήλωση της υφυπουργού σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «ο Ιούνιος είναι πολύ κοντά και τότε θα κριθεί αν πραγματικά η χώρα μας θα αντέξει να μείνει μέσα στην Ευρωζώνη», θέτει σε αμφιβολία τις αντοχές της χώρας μας, αναθερμαίνει τα εφιαλτικά σενάρια εξόδου από την Ευρωζώνη, δημιουργεί αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό και έντονες ανησυχίες στο εσωτερικό. Ταυτόχρονα, προσθέτει ο βουλευτής της ΝΔ, θέτει σε αμφιβολία τις δυνατότητες, αλλά και τις προθέσεις της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

«Το ζήτημα που δημιουργείται είναι μείζονος εθνικής οικονομικής και κοινωνικής σημασίας. Κατέθεσα γι’ αυτό ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών. Είναι, όμως, υποχρέωση της Κυβέρνησης να πάρει θέση σήμερα. Όχι αύριο», αναφέρει.