X

Και τα επιδόματα ανέργων του ΟΑΕΔ για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους;

Αυτό καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Δριβελέγκας, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας.

Ant1news

Μετά τις ενισχύσεις των αγροτών του ΟΠΕΚΕΠΕ και τα επιδόματα ανέργων του ΟΑΕΔ πηγαίνουν για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Δριβελέγκας.  

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, οι δύο βουλευτές αναφέρονται στην επιστολή του προς τις διοικήσεις των Ταμείων και του ΟΑΕΔ να επενδύσουν με τη σύναψη πράξεων διαχείρισης ταμειακής ρευστότητας (repos).

«Το προηγούμενο διάστημα έχετε ως κυβέρνηση δηλώσει δια στόματος Πρωθυπουργού, Αν. Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Γ. Γραμματέα (κ. Ρωμανιά) ότι παραλάβατε τα ταμεία των ασφαλιστικών ταμείων, εντελώς άδεια, την ίδια ώρα που προτρέπετε τις διοικήσεις να επενδύσουν τα διαθέσιμα(!!!)και επειδή έχει διαπιστωθεί και από εσάς ότι πολύ μικρό ποσοστό ανέργων λαμβάνει το επίδομα ανεργίας, το οποίο μάλιστα είναι σε χαμηλά επίπεδα», αναφέρουν και ζητούν ενημέρωση για τα παρακάτω:

1.Υπάρχουν τελικά διαθέσιμα ή είναι άδεια τα ταμεία των Ασφαλιστικών Ταμείων;

2.Γιατί στο παρελθόν είχατε καταγγείλει τη διαδικασία αυτής της επένδυσης  από ασφαλιστικά ταμεία;

3.Ποιός θα πληρώσει τις ζημιές σε περίπτωση που η επένδυση που προτείνετε ως Υπουργός στους Οργανισμούς αποβεί ζημιογόνος;

4.Αν εγκαταλείψατε την προγραμματική δέσμευση για αύξηση των ανέργων και των μακροχρόνια ανέργων που θα λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας αφού με μια απλή τροποποίηση των προϋποθέσεων μπορεί να διατεθεί μέρος των διαθεσίμων του ΟΑΕΔ σ αυτό το σκοπό και

Ζητούν ακόμη να κατατεθούν για κάθε ταμείο:

1.Το ταμειακό διαθέσιμο του κατά  το προηγούμενο μήνα.

2. Τα αναμενόμενα έσοδα του για το επόμενο τρίμηνο

3. Τα αναγκαία ποσά για την καταβολή των συντάξεων και των άλλων υποχρεώσεων των ταμείων για το επόμενο τρίμηνο.

Ρωτούν δε, αν προτίθεται η κυβέρνηση να εκδώσει Κοινή Υπουργική Απόφαση για το πρόγραμμα μακροχρόνιων ανέργων 2015.