X

Παρέμβαση Κρητικών βουλευτών για τον Βαγγέλη

Δύο βουλευτές της ΝΔ καλούν την κυβέρνηση να αποκαλύψει το όνομα του πολιτικού που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ant1news



Της Όλγας Παναγιωτίδου

Να κατονομαστεί το όνομα του Κρητικού πολιτικού, εάν αληθεύουν οι σχετικές αναφορές, που εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ζητούν με ερώτηση τους στη Βουλή δύο βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στην Κρήτη.

Οι Λευτέρης Αυγενάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης επικαλούμενοι την απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην αναφορά της Έλενας Ακρίτα ότι «η εμπλοκή οποιουδήποτε πολιτικού και για οποιονδήποτε λόγο απόκρυψης είναι τόσο αποδοκιμαστέα ώστε θα έπρεπε για λόγους ηθικής τάξης και παραδειγματισμού ο αρχηγός του κόμματός του να τον αποβάλει από τη Βουλή. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικάζονται δημόσια πριν γίνουν καρκινογόνα», καλούν την κυβέρνηση να αποκαλύψει το όνομά του.

«Άμεσα επιβάλλεται να κατονομαστεί αφενός για να συνδράμει και εκείνος στην έρευνα καταθέτοντας όσα γνωρίζει, εάν γνωρίζει, και αφετέρου να αποδοθούν ευθύνες από τη Δικαιοσύνη και βέβαια από τα όργανα του κόμματος στο οποίο ανήκει», αναφέρουν, ρωτώντας παράλληλα, σε ποια φάση βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου σπουδαστή και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για να συμβάλει ουσιαστικά στην έρευνα εντοπισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη.