X

Επίθεση βουλευτών σε Κωνσταντοπούλου για υπολειτουργία της Βουλής

Δύο γαλάζιοι βουλευτές επέρριψαν ευθύνες για την καθυστέρηση στη λειτουργία της Βουλής στην Ζωή Κωνσταντοπούλου. "Σφραγισμένο" το βιβλίο επίκαιρων ερωτήσεων καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ.

Ant1news

Ευθύνες στην Πρόεδρο της Βουλής για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην λειτουργία του Κοινοβουλίου, επιρρίπτουν δύο βουλευτές της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φωτεινή Αραμπατζή.

Με δηλώσεις τους οι δύο γαλάζιοι βουλευτές υποστηρίζουν ότι 20 ημέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση το Κοινοβούλιο υπολειτουργεί. Φέρουν δε, ως παράδειγμα το γεγονός ότι τα κόμματα δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ που θέλησε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, αλλά δεν κατέστη δυνατό αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν δέχονται επίκαιρες ερωτήσεις, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει πως «η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτή την απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα καθυστέρηση που παρόμοιά της δεν έχει υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν».

Για φίμωση των βουλευτών, κάνει λόγο η Φωτεινή Αραμπατζή που επίσης, ήθελε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση απαγορεύει στην Πρόεδρο της Βουλής τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ή αν η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο για να «προστατεύσει» τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, το σίγουρο είναι ότι υποτιμούν τη Βουλή και φιμώνουν τους βουλευτές και μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να θεωρεί τη Βουλή «μαγαζί» του και να αποκαταστήσει τη λειτουργία της θα δημοσιοποιώ τις επίκαιρες ερωτήσεις μου στα ΜΜΕ», αναφέρει. 

Για το ίδιο θέμα αντιδράσεις υπήρξαν χθες και από το ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, πάντως, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θα δώσει την πρώτη της συνέντευξη Τύπου, η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.