X

ΠΑΣΟΚ: «Φερετζές» το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παίζει με τον πόνο και τα προβλήματα των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Ant1news

«Φερετζέ» χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση που κατέθεσε η κυβέρνηση και συζητείται από αύριο στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, το ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας τροπολογία για την υλοποίηση του θεσμού του Εγγυημένου Εισοδήματος.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εγκαταλείπει τον θεσμό αυτό που αφορά 700.000 οικογένειες, με κόστος 1 δις ευρώ και εφαρμόζεται πιλοτικά σε 13 δήμους της χώρας.

Τόσο η Φώφη Γεννηματά, όσο και οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Κουτσούκος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, μίλησαν για εγκατάλειψη του πολυδιαφημισμένου προγράμματος της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανθρωπιστική κρίση αποκαλύπτει ότι είναι άνθρακες ο θησαυρός σε σχέση με τον αριθμό των ωφελουμένων.

Κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι παίζει με τον πόνο και τα προβλήματα των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, «επιχειρώντας να πουλήσει τα φύκια του σχεδίου για την αντιμετώπιση του σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας ως για μεταξωτές κορδέλες».

Τόνισαν πάντως, ότι το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο και τα άρθρα που αφορούν στην ανθρωπιστική κρίση, ενώ θα καταψηφίσει όλα τα άρθρα του «νομοσχεδίου «φερετζέ» για να περάσουν φωτογραφικές διατάξεις διορισμών αναπληρωτών γενικών γραμματέων με στρατιές μετακλητών και συμβούλων». Θα υπερψηφιστούν για συμβολικούς λόγους τα άρθρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς.