X

Κόντρα Στρατούλη – Βρούτση για τις ουρές στο ΙΚΑ

Την επαναφορά  της μηνιαίας σύνταξης ΟΓΑ που ελάμβαναν οι ομογενείς άνω των 67 ετών ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης .

Ant1news

Σε κόντρα με τον πρώην υπουργό Εργασίας της ΝΔ Γιάννη Βρούτση για τις ουρές στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ ήρθε ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Ο κ. Στρατούλης κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για τις εικόνες ντροπής λέγοντας ότι αυτό που φταίει, είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε φροντίσει να κάνει την ηλεκτρονική διασύνδεση μεταξύ ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και πανεπιστημίων.

«Είναι υπόθεση ενός τηλεφώνου, κάθε ημέρα είστε στα κανάλια, δεν μπορούσατε να βρείτε χρόνο να αφιερώσετε να εξηγήσετε στον κόσμο τι γίνεται και να μην πηγαίνει κόσμος στις ουρές;», ήταν το ερώτημα που του απηύθυνε ο Γιάννης Βρούτσης με τον Δημήτρη Στρατούλη να απαντά πως θα μπορούσε κι εκείνος όταν ήταν υπουργός να κάνει αυτό το τηλεφώνημα και πως ο ίδιος με ανακοινώσεις του εξηγούσε την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη, η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για την επαναφορά της σύνταξης του ΟΓΑ σε ανασφάλιστους ομογενείς άνω των 67 ετών. Το νομοσχέδιο που θα επαναφέρει την σύνταξη των 360 ευρώ μηνιαίως, θα κατατεθεί μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας στο συζητούμενο νομοσχέδιο που θα εντάσσει τους ανασφάλιστους εργαζόμενους των ναυπηγείων και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στη ρύθμιση για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για έναν χρόνο.

Απαντώντας δε, στην σκληρή κριτική που έχει δεχθεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το «χέρι» που μπαίνει στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, ανέφερε πως «δεν νομιμοποιούνται οι εκπρόσωποι των μνημονιακών κυβερνήσεων να ασκούν κριτική στη νέα κυβέρνηση» και πως είναι άλλο πράγμα τα αποθεματικά και άλλο τα ρευστά διαθέσιμα.