X

Ποιοί βουλευτές αρνούνται να πάρουν αυτοκίνητο

Αυξάνεται και πληθύνεται ο αριθμός των βουλευτών που «αρνούνται» να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο.

Ant1news

Της Όλγας Παναγιωτίδου

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην κλήρωση που γίνεται αυτή την ώρα στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, ο αριθμός των νέων βουλευτών που παραιτούνται του δικαιώματος αυτού, είναι αρκετά μεγάλος.

Ανάμεσα τους επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές του Σταυρούλα Αντωνάκου, Γιώργος Αμυράς, Παναγιώτης Καρκατσούλης, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου και Αντιγόνη Λυμπεράκη. Δεν θέλει αυτοκίνητο και ο Γιώργος Κουμουτσάκος  από τη ΝΔ, καθώς –όπως έλεγε σε συνομιλητές- διαθέτει δικό του, ενώ αρνητικός είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς που έχει αρνηθεί –εκτός από αυτοκίνητο- και αστυνομικό. Ακόμα δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκαν την παραχώρηση αυτοκινήτου, πρόκειται για την Ελένη Ψαρρέα και τον Μουσταφά Μουσταφά, ενω απο τους ΑΝ.ΕΛ δεν έκαναν χρήση του δικαιώματος τους ο Νίκος Μαυραγάνης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Το θέμα με τα βουλευτικά αυτοκίνητα άνοιξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όταν στην συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων μίλησε για περιορισμό της συγκεκριμένης δαπάνης. Αρκετοί βουλευτές, κυρίως από την περιφέρεια, αντέδρασαν με τον Αλέξη Τσίπρα να ρίχνει κεραυνούς εναντίον τους λίγες ημέρες στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου πάντως, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε πως θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση με στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών. Στο πλαίσιο αυτό, η Βουλή την 1η Σεπτεμβρίου θα καταγγείλει την σύμβαση.

«Να επανεκτιμήσουμε τον τρόπο με τον οποίο υποβοηθούνται οι βουλευτές στο να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μετάβασής τους, να μην τους αποστερήσουμε εργαλεία και μέσα γι’ αυτόν το σκοπό, αλλά και να φροντίσουμε να υπάρξει εκλογίκευση στις δαπάνες και με πρόβλεψη πολύ πιο συμφερουσών συμβάσεων και με προβλέψεις άλλες, οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε σημεία μεγάλης δημιουργικότητας», ανέφερε.