X

Την είσπραξη των δανείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ζητούν από το ΣΥΡΙΖΑ

Οι Παναγούλης και Αθανασίου με ερώτηση τους θέτουν και το ενδεχόμενο δέσμευσης των περιουσιών Σαμαρά και Βενιζέλου, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Ant1news

Της Όλγας Παναγιωτίδου

Την είσπραξη των οφειλομένων ποσών περίπου 250 εκατ. ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Εθνική Τράπεζα και την πρώην ΑΤΕ, ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου .

Με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης οι δύο βουλευτές μιλούν για προκλητικό γεγονός, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα και ζητούν να πληροφορηθούν για το ακριβές ποσό των οφειλών των δύο κομμάτων.

Αναφέρουν ότι την ίδια αυτή χρονική περίοδο, οι αρχηγοί των δύο κομμάτων τύγχαναν μεγάλων προνομίων με τον Ευάγγελο Βενιζέλο από τη θέση του αντιπροέδρου της προηγούμενης κυβέρνησης «να απολαμβάνει τις μετακινήσεις του με αυτοκίνητο αξίας 750.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα ο Αντώνης Σαμαράς καταδεχόταν ως πρωθυπουργός να εισπράττει το επίδομα κίνησης 170 ευρώ, για κάθε μέρα  παρουσίας του στο εξωτερικό».

Οι κ.κ. Παναγούλης και Αθανασίου καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει με ποιο τρόπο σκοπεύει να διεκδικήσει την πλήρη εξόφλησή τους, καθώς και αν υπάρχει ενδεχόμενο, σε περίπτωση που οι κ.κ.Σαμαράς και Βενιζέλος δεν συμμορφωθούν, να δεσμευτούν οι περιουσίες τους ώστε να μη χρεωθούν οι έλληνες φορολογούμενοι.  

Σύμφωνα πάντως, με έγγραφη απάντηση του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία που θα προβλέπει την καθιέρωση πλαφόν, σε ότι αφορά στη δανειοδότηση των κομμάτων από πιστωτικά ή άλλα ιδρύματα.