X

Αρβανίτης: Η δολοφονία του Φύσσα ήταν φτιαχτή για να μας κλείσουν φυλακή!

Ο κ. Αρβανίτης χαρακτήρισε τον κ. Καραθανασόπουλο ως επίγονο του Στάλιν και τιμητή των σφαγών στο Μελιγαλά.

Ant1news

Της Όλγας Παναγιωτίδου

Αμετανόητος ο Μιχάλης Αρβανίτης ανεβαίνοντας λίγο αργότερα στο βήμα, επιτέθηκε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αποκαλούνται οι χρυσαυγίτες επίγονοι του Χίτλερ και του ναζισμού. Ξεπέρασε δε, κάθε όριο προκλητικότητας, χαρακτηρίζοντας τη δολοφονία Φύσσα «φτιαχτή αφορμή».

Ο πλήρης διάλογος από τα πρακτικά της βουλής έχει ως εξής:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Και εγώ κατάγομαι από τα Καλάβρυτα, από τον προπάππο μου, και είχαμε και εμείς θύματα. Δεν θα ήθελα, όμως, να επεκταθώ στην δράσιν κάποιων συγγενών της θρασυτάτης αυτής κυρίας Κανελλοπούλου.

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ: Έχετε φακέλους;

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην επαναληφθεί αυτό, αξιότιμε κυρία Πρόεδρε, και να αφαιρείτε το λόγο. Να υποχρεώνετε να ανακαλούν τας ύβρεις κατ’ ενός νομίμου κόμματος πριν το δικαστήριο αποφασίσει αμετακλήτως.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Προχωρήστε στην ομιλία σας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Και μας ομίλησε και για τον Φύσσα. Σε ποίους νομίζει ότι ομιλεί; Σε ποίους; Τι ήταν ο Φύσσας για εμάς; Τι ήταν; Ήταν μια φτιαχτή αφορμή προκειμένου ο Σαμαράς και οι λοιποί συνασκήσαντες εξουσίαν να μας κλείσουν στη φυλακή, να μας φιμώσουν, όπως τον ομιλούντα, να μας περιορίσουν κατ’ οίκον. Αυτή είναι η αθλία, ανήθικη, παράνομη, άδικη ενέργεια του πρώην πρωθυπουργού.

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ: Για τη δολοφονία τι λέτε;

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Δεν είναι δυνατόν να αποκαλούμεθα «επίγονοι του Χίτλερ» ή «επίγονοι του ναζισμού». Είναι και αυτό ύβρις. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να ανακληθεί στην τάξη.

Λίγο αργότερα, ο Μιχάλης Αρβανίτης αποκάλεσε τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο «επίγονο του Στάλιν».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Δεν είναι δυνατόν να αποκαλούμεθα «επίγονοι του Χίτλερ» ή «επίγονοι του ναζισμού». Είναι και αυτό ύβρις. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να ανακληθεί στην τάξη. Αλλά με αναγκάζει ο προλαλήσας, επίγονος του Στάλιν, να πω και να υπενθυμίσω το εξής, ότι κατά την πρώτη συνεδρίαν της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδος, γενομένης συζητήσεως περί Μελιγαλά, είπε αναστάς ο κ. Καραθανασόπουλος: «Και λίγους σφάξαμε εκεί! Και τον επόμενο γύρο θα σας κανονίσουμε!». Επί λέξει! Εδώ είναι, ας με διαψεύσει!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η σιωπή μας προς απάντησή τους, γιατί δεν θέλουμε να συνομιλούμε με συνεργάτες -και δεν υπάρχει εδώ καμία εθνική ομοψυχία- με πολιτικούς απογόνους των ναζιστών, συνεργάτες των κατακτητών, με το ναζιστικό αυτό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Και λίγους σφάξαμε!» «Άλλος θα πάρει μεζέ;», έλεγε καβάλα στο άλογο ο Βελουχιώτης!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Νομίζω ότι η ιστορική μνήμη και η καταγραφή της Ιστορίας είναι σε όλους καταγεγραμμένη και αναμφισβήτητη. Ας μη μετατρέψουμε αυτή τη συζήτηση σε πεδίο μιας αντιπαράθεσης η οποία έχει ουσία σαφώς, έχει ιστορική αναφορά σαφώς, αλλά δεν ανήκει στην αποψινή συζήτηση.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι ο ρόλος σας να σχολιάζετε κάθε ομιλητή, κυρία Πρόεδρε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι ο ρόλος μου να διερμηνεύω τα αισθήματα του Σώματος και διερμηνεύω ότι η επιθυμία του Σώματος είναι να προχωρήσουμε στην ουσία της συζήτησης και να τοποθετηθούν οι ομιλητές. Αυτό ορίζει ο Κανονισμός και θα μου επιτρέψετε αυτό να κάνω. Εάν ήθελα να σχολιάσω, είχα πολλά να πω.