X

Στρατούλης: Ενδεχομένως στον εισαγγελέα οι αναλογιστικές μελέτες των ταμείων

Άμεση η αντίδραση του Γιάννη Βρούτση, που κατηγόρησε τη κυβέρνηση για κυνήγι μαγισσών.

Ant1news

Της Όλγας Παναγιωτίδου

Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις Ρωμανιά ότι οι αναλογιστικές μελέτες των Ταμείων βάσει των οποίων υπολογίστηκαν οι μειώσεις των συντάξεων ήταν «νοθευμένες» με τον Δημήτρη Στρατούλης από το βήμα της Βουλής να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Υπάρχουν καταγγελίες πως τα στοιχεία στις αναλογιστικές μελέτες είναι λάθος καθώς δεν υπολογίστηκαν οι κινητές και ακίνητες περιουσίες των Ταμείων», είπε και πρόσθεσε: «Οι μελέτες αυτές προκάλεσαν μειώσεις στις συντάξεις. Είναι σοβαρές αυτές οι καταγγελίες και θα γίνει έρευνα και ενδεχομένως να σταλεί φάκελος και στον εισαγγελέα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων έκανε λόγο για πολιτικό ζήτημα καθώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν ως άλλοθι τις διάφορες μελέτες, με λάθος στοιχεία και έφεραν σφαγιαστικές περικοπές. «Υπάρχουν βαρύτατες   πολιτικές ευθύνες για τις κυβερνήσεις και για όσους σήκωναν το χεράκι τους και ψήφιζαν», είπε.

Άμεση ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που κατηγόρησε την κυβέρνηση για κυνήγι μαγισσών. Χαρακτήρισε αστείους τους ισχυρισμούς της, καθώς η αναλογιστική αρχή είναι ανεξάρτητη και τόνισε πως η κυβέρνηση είναι σε αδιέξοδο.