X

Κόντρα Στρατούλη-Βρούτση για τις συντάξεις

Για «σφαγιασμό των συνταξιούχων» από την προηγούμενη κυβέρνηση μίλησε ο Στρατούλης, απαντώντας στα περί «κοροϊδίας των πολιτών» του Βρούτση.

Ant1news

Της Όλγας Παναγιωτίδου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα Κυβέρνησης-ΝΔ στη Βουλή για τις αναλογιστικές μελέτες που είχαν ως συνέπεια το κούρεμα των συντάξεων, με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη να εγκαλεί την προηγούμενη κυβέρνηση για «σφαγιασμό» των συνταξιούχων.

«Είναι στη σφαίρα του παραλόγου ο υπουργός Εργασίας μιας κυβέρνησης που οδήγησε σφαγιασμό των συντάξεων από 25-50% να καλεί τη δική μας κυβέρνηση να δώσει εδώ και τώρα αυξήσεις στους συνταξιούχους», ανέφερε ο Δημήτρης Στρατούλης, απαντώντας στις αναφορές του Γιάννη Βρούτση περί κοροϊδίας των πολιτών.

Αφορμή για τη νέα κόντρα στάθηκαν οι καταγγελίες Ρωμανιά ότι ο μη υπολογισμός της περιουσίας των ταμείων οδήγησε σε λάθος μελέτες και περικοπές στις συντάξεις. «Εφόσον υπάρχουν χρήματα, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, φέρτε τροπολογία και κατεβάστε τώρα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και αυξήστε τις συντάξεις, εάν δεν το κάνετε κοροϊδεύετε ελληνικό λαό», τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης, καταγγέλλοντας από την πλευρά του τη διάταξη για τους συμβούλους των υπουργών που δεν προβλέπει αμοιβή.

«Είναι η πρώτη φορά που νομοσχέδιο ζητά από τους βουλευτές να νομιμοποιήσουν την άμισθη και ανασφάλιστη εργασία, αυτό κάνει το άρθρο 24, προβλέπει ότι εργαζόμενοι στους συμβούλους θα είναι χωρίς μισθό, αλλά θα παίρνουν οδοιπορικά, βαφτίζει δηλαδή, τα οδοιπορικά μισθό», είπε, ζητώντας την άμεση απόσυρση της διάταξης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει διάταξη στο τελικό νομοσχέδιο που να έχει ανασφάλιστους εργαζόμενους», διαβεβαίωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, ενώ λίγο αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης  τόνισε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για υποκατάσταση κανενός είδους εργασία. «Ήρθαν να προσφέρουν σε ιδέες και προγράμματα, αυτό δεν υποκαθιστά την και δεν φτιάχνει κομματικό στρατό», ανέφερε.