X

«Καταιγίδα» τροπολογιών - τις «σκίζει» η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Κατέστησε σαφές ότι θα απορρίπτει τις τροπολογίες που θεωρούνται άσχετες ως προς τα νομοσχέδια που τίθενται προς συζήτηση.

Ant1news



Αποφασισμένη να επιστρέφει στα χέρια των «συντακτών» τους τις τροπολογίες που δεν θα έχουν σχέση με τα νομοσχέδια που συζητούνται, είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά και τη σημερινή «βροχή» τροπολογιών στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. 

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, η Πρόεδρος της Βουλής έστειλε για άλλη μια φορά το μήνυμα ότι δεν θα δεχθεί να επαναλαμβάνεται το φαινόμενο με μη συναφείς και επείγουσες τροπολογίες.

Λίγο νωρίτερα, ωστόσο, αρκετοί βουλευτές κατέθεσαν ρυθμίσεις, με τις περισσότερες από αυτές να μην σχετίζονται με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης. Από τις έξι τροπολογίες που κατέθεσαν, μόνον δύο μπορούν να θεωρηθούν σχετικές με το νομοσχέδιο.

Η πρώτη τροπολογία αφορά στον επανακαθορισμό της παροχής υπηρεσιών σίτισης στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών που σχετίζεται με τις γενικότερες διατάξεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η δεύτερη αφορά στην οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που θα μπορούσε να ενταχθεί στο δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά θέματα κυβερνητικής και κρατικής λειτουργίας.

Οι υπόλοιπες τέσσερις τροπολογίες, τουλάχιστον, από μια πρώτη ανάγνωση, θεωρούνται άσχετες και αφορούν:

• Ρυθμίσεις σχετικά με την καταβολή φορολογικών οφειλών, την άμεση απόδοση των χρηματικών διαθεσίμων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο Ελληνικό Δημόσιο και την τροποποίηση σχετικά με την αξιοποίηση των κεφαλαίων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ασφαλιστικών Φορέων.

• Την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης από τον ΕΟΠΥΥ στους εργαζομένους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και των Ναυπηγείων Ελευσίνας β) Σε ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ των τομέων i) ασφάλισης νομικών και ii) σύνταξης και ασφάλισης υγειονομικών.

• Ρυθμίσεις σχετικά με τους κανόνες σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

• Ρυθμίσεις θεμάτων της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.

Ακολουθούν οι τροπολογίες:

1: Επανακαθορισμός του πλαισίου παροχής υπηρεσιών σίτισης στους υπηκόους τρίτων χωρών, που παραμένουν προσωρινά στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας. Δείτε την τροπολογία.

2: Τροποποίηση-συμπλήρωση των διατάξεων του π.δ. 351/1991 αναφορικά με την οργάνωση και λειτουργία των Υπηρεσιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Δείτε την τροπολογία.

3: 1.Ρυθμίσεις σχετικά με την καταβολή φορολογικών οφειλών 2.Άμεση απόδοση των χρηματικών διαθεσίμων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο Ελληνικό Δημόσιο 3.Τροποποίηση σχετικά με την αξιοποίηση των κεφαλαίων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ασφαλιστικών Φορέων. Δείτε την τροπολογία.

4: Παροχή κάλυψης από τον ΕΟΠΥΥ, για την χρονική περίοδο από 1-3-2015 έως 29-2-2016, για παροχές ασθένειας σε είδος στις κάτωθι κατηγορίες: α) Στους εργαζομένους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και των Ναυπηγείων Ελευσίνας β) Σε ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ των τομέων i) ασφάλισης νομικών και ii) σύνταξης και ασφάλισης υγειονομικών. Δείτε την τροπολογία.  

5: 1.Ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν: α) Τη μετάθεση της έναρξης ισχύος του Μέρους Β΄ του ν. 4281/2014, σχετικά με τους κανόνες σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών. β) Της υποχρέωσης δημοσίευσής τους στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ). 2. Κατάργηση των παραγράφων 1 - 11 του άρθρου 2 του ν. 2286/1995, σχετικά με ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών (Ε.Π.Π.). Δείτε την τροπολογία. 

6: Ρυθμίσεις θεμάτων ΝΕΡΙΤ Α.Ε. (τροποποίηση του ν.4173/2010). Δείτε την τροπολογία.