X

Λαφαζάνης σε ΡΑΕ: Πάρτε πίσω της αυξήσεις στη ΔΕΗ

"Σκανδαλώδες" χαρακτήρισε ο Π. Λαφαζάνης το γεγονός ότι η απόφαση για τις αυξήσεις που ελήφθη πριν τις εκλογές δεν δημοσιοποιήθηκε. Ανακοίνωσε μειώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου.

Ant1news

Αυστηρή προειδοποίηση στη ΡΑΕ να πάρει πίσω τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ακύρωσή τους, απηύθυνε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανακοινώνοντας παράλληλα, μειώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου.

«Ζητήσαμε από τη ΡΑΕ να πάρει πίσω τις αυξήσεις, αν δεν το κάνει, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλίες, με όλους τους δυνατούς τρόπους, για να ακυρωθούν οι απαράδεκτες αυξήσεις», ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Βουλή, θέτοντας παράλληλα θέμα επανεξέτασης των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ, ώστε η κυβέρνηση να λαμβάνει όλες τις μείζονες αποφάσεις.

«Είναι αδιανόητο τις αυξήσεις στα τιμολόγια να τις αποφασίζουν οι ανεξάρτητες αρχές και φοβούμαι ότι επίκεινται κι άλλες αυξήσεις», είπε, χαρακτηρίζοντας σκανδαλώδες το γεγονός ότι η απόφαση για τις αυξήσεις που ελήφθη πριν τις εκλογές δεν δημοσιοποιήθηκε, ούτε στην συνάντηση που έγινε πρόσφατα στο υπουργείο με παρόντες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης η απόφαση ελήφθη στις 30/12/2014 αλλά κρατήθηκε στο συρτάρι και εμφανίστηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στις 4/3/2015, αιφνιδιάζοντας τον.  Σημείωσε ακόμη, ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ έχουν τιναχθεί στα ύψη.

Σε ότι αφορά στις τιμές του φυσικού αερίου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι η έξοδος από την κρίση συνυφασμένη με τις μειώσεις στις τιμές ενέργειας. «Οι τιμές του φυσικού αερίου θα μειωθούν σημαντικά τον Απρίλιο, έχουμε κάνει συζητήσεις με τη ΔΕΠΑ, δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή το ποσοστό», είπε.