X

Νέα ένταση από πρωτοβουλία της Ζωής

Σφοδρότατες αντιδράσεις από την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για ονομαστική ψηφοφορία για το ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση. Στη συνέχεια την πήρε πίσω.

Ant1news



Πίσω ολοταχώς έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην απόφασή της να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, παρά το γεγονός ότι δεν είχε συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των αιτούντων βουλευτών.

Η κίνησή της αυτή προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, με τα κόμματα να ετοιμάζονται το ένα μετά το άλλο να αποχωρήσουν από τη διαδικασία, κατηγορώντας την Πρόεδρο της Βουλής για απόλυτη ταύτιση με το νεοναζιστικό κόμμα.

«Η Χρυσή Αυγή αξιοποιώντας την στάση της Προέδρου της Βουλής, κατέθεσε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια.  Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, που ήδη έχει δηλώσει ότι ψηφίζει ΠΑΡΩΝ επί της αρχής, στο συζητούμενο νομοσχέδιο, δεν θα συμμετάσχει στην ονομαστική ψηφοφορία που μεθοδεύθηκε για να δώσει άλλοθι στην παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ. Η Κυβέρνηση πρέπει ν’ αναλάβει την ευθύνη της απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, που σχεδιασμένα καλλιεργούν κλίμα ανοχής για την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Μετά από 20λεπτη διακοπή της συνεδρίασης κι ενώ στα πηγαδάκια και τους διαδρόμους υπουργοί και βουλευτές επιχειρούσαν να ερμηνεύσουν την κίνηση αυτή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η ίδια με την έναρξη της συνεδρίασης διευκρίνισε πως στόχος ήταν να καταγραφεί η ευρύτατη πλειοψηφία που διαφάνηκε από τις τοποθετήσεις των κομμάτων.