X

Δεν υποχωρεί για τη Χρυσή Αυγή η Κωνσταντοπούλου

Βήμα δεν κάνει πίσω η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο Χρήστος Παππάς επανέλαβε τα των πολιτικών διώξεων. Αντιδράσεις από Μεϊμαράκη, Κακλαμάνη, Λυκούδη  και Παφίλη.

Ant1news

Εμμένει στις θέσεις της για τη Χρυσή Αυγή η Ζωή Κωνσταντοπούλου και παρά το πανδαιμόνιο που προκάλεσε η απόφασή της ένα 24ωρο νωρίτερα στην Ολομέλεια, στη Διάσκεψη των Προέδρων ανέφερε ότι η νομιμότητα και η δημοκρατία πρέπει να τηρούνται ακόμα και για όσους την αντιμάχονται.

Το θέμα έθεσε ο προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό Χρήστος Παππάς που πήρε άδεια από τον εισαγγελέα φυλακών να παραστεί στη Διάσκεψη των Προέδρων. Σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβε τη θέση της Χρυσής Αυγής ότι οι διώξεις είναι πολιτικές, επαίνεσε τη στάση της Προέδρου της Βουλής και σε συνέχεια δήλωσης του στις τηλεοπτικές κάμερες, ισχυρίστηκε  ότι ο εισαγγελέας δεν πρέπει να παρεμβαίνει στο έργο του Κοινοβουλίου.

Με όσα ακούστηκαν διαφώνησαν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης  και ο Νικήτας Κακλαμάνης από τη ΝΔ, ο Σπύρος Λυκούδης  από το Ποτάμι και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης που επεσήμαναν πως οι διώξεις δεν είναι πολιτικές και πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική νεοφασιστική οργάνωση. Την ίδια άποψη είχαν και οι Νίκος Φίλης (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) και Γιάννης Μπαλάφας (αντιπρόεδρος Βουλής) από τον ΣΥΡΙΖΑ.